TBMM Genel Kurulu'nda 28. Dönem 3. Yasama Yılı başladı.Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı, sonrasında yeni yasama yılı için TBMM Resepsiyonuna geçildi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un düzenlediği Tören Salonu'ndaki resepsiyona, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, partilerin grup başkanvekilleri, YSK Başkanı Ahmet Yener, milletvekilleri, bürokratlar, yabancı misyon temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sporcular, sanatçılar, çok sayıda davetli katıldı.

Bahçeli'den "barış" mesajı 

AKP'de 4 ilçe yönetimi görevden alındı AKP'de 4 ilçe yönetimi görevden alındı

Meclis açılış oturumunun kapanmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli salondan ayrılırken DEM Parti Eş Başkanlarının yanına gitmiş, aralarında DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ve DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'ın da olduğu milletvekilleriyle tokalaşmıştı.

DEM Parti'ye sert ifadeleri ve yer yer hedef göstermeriyle gündeme gelen Bahçeli, resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, tokalaşmasına ilişkin de açıklama yaparak, "Yeni bir döneme giriyoruz, dünyada barış isterken kendi ülkemizde barışı sağlamak lazım" dedi.

Bahçeli, Grup Toplantısı'nda sert eleştirilerde bulunduğu CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le Genel Kurul'da tokaşmasına ilişkin olarak da, "El sıkmak değerlendirmenin işaretidir" dedi.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İsrail, Lübnan'dan sonra gözünü topraklarımıza dikecek" sözlerine ilişkin olarak da , "Sayın Cumhurbaşkanımız muhtemel gelişmeler üzerinde kararlı bir şekilde duruyor. Türk milletini de bu manada uyarıyor" dedi.

Editör: Ziya Burak Erol