Haber Merkezi - Halkların Eşitlik ve Demokrasi (DEM) Partisi'nin eş genel başkanları Tulay Hatımoğulları ve Tuncer Bakırhan, Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu temsilcileriyle görüştü.

Partiden yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Hatımoğulları ve Bakırhan'a, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Yüksel Mutlu ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat eşlik etti.

Ayrıca, söz konusu görüşmede Türkiye'de ve Avrupa'daki bütün Alevi kurumlarıyla bir arada olmayı önemsediklerini vurgulayan Hatımoğulları, "Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi olarak farklı inançların ve halkların bu toplumda bir arada yaşamayı hak ettiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Özel: Milli futbolcumuza iki maç ceza verilmesi, hakkaniyetle bağdaşmayan siyasi bir karar Özel: Milli futbolcumuza iki maç ceza verilmesi, hakkaniyetle bağdaşmayan siyasi bir karar

Federasyon temsilcileri adına konuşan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Eşit Başkanı Hüseyin Mat ise "Biz bulunduğumuz her yerde yönetimlerde yer almak, yönetimlere ortak olmak istiyoruz" dedi. 

Editör: Esin Özdemir