Genel

DEM Partili Gergerlioğlu'dan "Can Atalay bir an önce tahliye edilmeli" açıklaması

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TİP milletvekili seçilen Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay'ın bir an önce tahliye edilmesi gerektiğini kaydetti.

Abone Ol

Haber Merkezi - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) milletvekili seçilen Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay'ın bir an önce tahliye edilmesi gerektiğini belirtti. 

"Anayasa'nın temel maddeleri ayaklar altında"

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından ikinci kez verilen hak ihlali kararını değerlendiren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, dosyayı Yargıtay'a gönderdiğini hatırlatan Gergerlioğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bu ülkede Anayasa'nın, yasaların, hukukun olduğuna inanmak istedik ve maalesef yine büyük bir hayal kırıklığına uğradık. Ülkede ne yargı ne yasama var. Anayasa'nın temel maddeleri ayaklar altında, Anayasa yok edilmiş durumda. Aslında millet de yok edilmiş durumda. Ne Hakimler ve Savcılar Kurulu ne yerel mahkemeler ne Anayasa Mahkemesi işlevini yerine getirmekte, hepsi tek bir merkeze, yürütmeye bağlı olarak çalışmaktadır."

Ayrıca, AYM kararının ikinci kez dinlenmediğini ileri süren Gergerlioğlu, "Can Atalay bir an önce tahliye edilmeli ve Meclise gelmeli" dedi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda yaşanan kazaya ilişkin de konuşan Gergerlioğlu, ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Gergerlioğlu, yollardaki trafik güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini ekledi.