Haber Merkezi - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay milletvekili seçilen Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Daha önce kendisinin de cezaevine girdiğini ve milletvekilliğinin Anayasa Mahkemesi kararı beklenmeden düşürüldüğünü hatırlatan Gergerlioğlu, Anayasa'nın ve milletin ayaklar altına aldığını vurguladı.

Gergerlioğlu, millete utanç verici bir gün yaşatıldığını kaydederek, şunları söyledi: 

 "Utanç verici bir başka gün daha yaşatıldı millete, milleti temsil eden tüm milletvekillerine. Anayasa ve millet ayaklar altına alındı. Kabul etmiyoruz, bu büyük bir zulümdür. Bir an önce hak yerini bulmalı. Hatay Milletvekili Can Atalay, Meclis'e dönmeli ve milletvekilliğine başlamalıdır."

Ekrem İmamoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti Ekrem İmamoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti

"Gözümüzün önünde canlı bir soykırım yaşanıyor"

Öte yandan, İsrail'in Gazze'ye yönelik sürdürdüğü zulme ilişkin de konuşan Gergerlioğlu, Uluslararası Adalet Divanı'nın kesin bir karar vermese de açıklamalarıyla İsrail'i soykırım işlemekle cezalandırdığını belirtti. 

Milletvekili Gergerlioğlu, İsrail Meclisi'nde ve İsrail halkı arasındaki vicdanlı insanların da Gazze'ye yönelik zulmün durmasını istediğini ifade ederek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

"Gözümüzün önünde canlı bir soykırım yaşanıyor. Önümüzdeki yıllarda, bu dönemde yaşayan insanlardan olduğumuzu hatırlayacağız. Bu imtihanı kaybetmeyelim ve canlı yayında süren soykırıma karşı en keskin insani tepkimizi gösterelim, yarın pişman olmamak için." 

Editör: Haber Merkezi