Haber Merkezi - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, basın mensuplarının '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. 

Burada, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin, Gezi Parkı davası hükümlüsü Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay hakkındaki kararına ilişkin de konuşan Temelli, "Yapılması gereken Meclisin ortak iradesiyle Yargıtayın bu yanlış kararını durduracak bir girişimin hayata geçmesidir" dedi.

Ankara'da "Kafkas İslam Ordusu ve Enver Paşa" konulu toplantı yapıldı Ankara'da "Kafkas İslam Ordusu ve Enver Paşa" konulu toplantı yapıldı

"Anayasa ihlali yapılmamalı"

Kararın bir yargı darbesi olduğunu ileri süren Temelli, Anayasa'nın ihlal edildiğine dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı: 

"Meclis Başkanı, Can Atalay kararının okunmasını sağlamamalıdır, bir Anayasa ihlalini yapmamalıdır. Yapılması gereken Meclisin ortak iradesiyle Yargıtayın bu yanlış kararını durduracak, darbe girişimine son verecek, Anayasa ihlallerinin yolunu kapatacak bir girişimin hayata geçmesidir." 

Editör: Haber Merkezi