Güncel

DEM Parti Grup Başkanvekili Koçyiğit'ten 'Başak Demirtaş' açıklaması: En güçlü adaylarımızdan biri

DEM Parti Grup Başkanvekili Koçyiğit, Gülüstan Kılıç Koçyiğit, "Başak Demirtaş DEM Parti'nin aday adayıdır. Başak Hanım en güçlü adaylarımızdan biridir" diye konuştu.

Abone Ol

Haber Merkezi - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın adaylık açıklamasının resmi başvuru niteliğinde olduğunu belirtti. Başak Demirtaş'ın DEM Parti'nin aday adayı olduğunu vurgulayan Koçyiğit, Demirtaş'ın en güçlü adaylarından biri olduğunu söyledi. 

"Başak Demirtaş, mayıs kampanyamızı da birlikte yürüttüğümüz yol arkadaşımızdır" diyen Koçyiğit, aday çıkartacakları illere ilişkin komisyonun çalışmaları sürdürdüğünü, 3 Şubat'ta Merkez Yürütme Kurulu'nun toplantısının ardından en geç 5 Şubat'ta adayları duyuracaklarını bildirdi. 

"Muhalefet partileri sessiz kaldı"

Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay milletvekili seçilen Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin de konuşan Koçyiğit, Meclis'in tarihi bir utanca 'yeniden' tanıklık ettiğini ekledi.  Bu süreçler olurken muhalefet partilerinin de sessiz kaldığını savundu. 

Bu süreçler olurken muhalefet partilerinin sessiz kaldığını savunan Koçyiğit, şöyle dedi: 

"Can Atalay'ın milletvekilliği bir hukuksuz yöntemle Meclis'te düşürüldü. Anayasal suç işleyenler, yargı darbesini yapanlar bir de utanmadan, sıkılmadan Mecliste vekilliğin düşürülme gerekçesini 'Anayasa gereği' olarak yazmışlar." diye konuştu.