Haber Merkezi - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin Gaziantep il başkanlığının olağanüstü kongresinde açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç: Bir kişinin tutuksuz yargılanması suçsuz olduğu anlamına gelmez Bakan Tunç: Bir kişinin tutuksuz yargılanması suçsuz olduğu anlamına gelmez

Konuşmasında, her zaman demokrasiden yana olduklarını söyleyen Bakırhan, Türkiye'nin 31 Mart'ta yerel seçime gideceğini hatırlattı.

Öte yandan, her siyasi partinin kendisine göre kırmızı çizgisi olduğunu kaydeden Bakırhan, bu dönem kırmızı çizgileri ortadan kaldırdıklarına işaret etti. 

Bakırhan, DEM Parti'nin kent uzlaşısı için elinden geleni ortaya koyduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: 

"Halkımıza dedik ki 'Kendi yerelinizde, yerel demokrasiyi güçlendirmek için, yerindelik ilkesine bağlılık için diğer siyasi partilerle ortaklaşarak adayları belirleyin.' Türkiye'nin birçok yerinde partimiz kent uzlaşısı için elinden geleni ortaya koydu ama maalesef sadece iktidar değil iktidar dışındaki muhalefetin de ortaklaşmaya ve güç birliğine ne kadar kapalı olduğunu bir kez daha gördük. Dolayısıyla itiraz edenler bir araya gelmeli. Bu sistemi beğenmeyenler ortaklaşmalı."

Editör: Haber Merkezi