Ankara'da "19 Eylül Gaziler Günü" programı düzenlendi Ankara'da "19 Eylül Gaziler Günü" programı düzenlendi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Haziran ile 2 Temmuz tarihleri arasında Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde AKP'li belediye başkanları ile buluşacak. Strateji kampının ana gündemi, Mart ayında gerçekleşen yerel seçimlerdeki yenilginin analizi ve 2028 genel seçimleri için yol haritasının çizilmesi olacak. Kampta, seçimlerde yaşanan oy kayıplarının nedenleri ve bunların üstesinden gelmek için alınabilecek tedbirler ele alınacak.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun aktardığına göre, kampın odak noktasında genç seçmenlerin partiden uzaklaşma sebepleri önemli bir yer tutuyor. Ekonomik sıkıntılar, emeklilerin geçim problemleri gibi konuların yanı sıra, gençlerin siyasi tercihlerinde özgürlüklerine büyük önem vermesi ve AKP'nin bu konudaki politikalarının gençler tarafından yeterince özgür bulunmaması eleştirileri öne çıkıyor. 

Belediye başkanları, 31 Mart yerel seçimleri sonrasında gençlerle yaptıkları sohbetlerde, partinin siyasal İslam çizgisinde oluşu ve gençlerin özgürlüklerini kısıtlayacağı yönünde endişeler duyduklarını rapor edecekler.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız. 

Editör: Erva Gün