Nihal Alp

Kocaeli'de eğlence mekanına düzenlenen silahlı saldırıda 4 kişi yaralandı Kocaeli'de eğlence mekanına düzenlenen silahlı saldırıda 4 kişi yaralandı

TBMM'nin açılması ile birlikte siyasi partiler arasındaki birleşme konusu tekrar gündemde. Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu konuyla ilgili yeni formülü 24 Saat'e anlattı.

Geçtiğimiz aylarda Deva Partisi ile Gelecek Partisi arasında yürütülen birleşme çabaları hangi parti adı altında birleşileceği konusunda anlaşma sağlanamaması yüzünden rafa kalkmıştı. 

"Birleşme çok iyi olur. Siyasete yeni bir nefes gelir, çok faydalı sonuçları olur. Hepimiz aynı kökten geliyoruz" diyen Davutoğlu yeni formülünü şöyle anlattı:

"Parti adında ısrar olunca anlaşmak zor oluyor. Bir başka isimle parti kurulur oraya miletvekili veririz. Üç veririz, beş veririz önemli değil. Meclis'te hepimizin bir arada olduğu bir yapı çok daha güçlü  olur. Bu şekilde partilerimizin tüzel  kişiliği de korunmuş olur. Aynı kökten gelmiş insanlarız. Muhafazakar ve demokrat alanda boşluk var. Dolarsa çok iyi noktalara gider Türkiye siyaseti."

Davutoğlu, kendilerinin Saadet Partisi çatısı altında bir meclis gruplarının olduğunu ancak önerdiği formülle birlikte  Gelecek, DEVA, Saadet ve Yeniden Refah partilerinin bir araya gelebileceği görüşünü de ekledi. 

"Tek adam istemiyoruz"

Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Meclis'in açış konuşmasıyla birlite tekrar alevlenen yeni anayasa  tartışmaları konusunda ise şu ifadeleri kullandı:

"Biz tek adamlığı öngören maddeye kesinlikle karşıyız. Yeni anayasa ile ilgili görüşürüz ancak bu madde kalacaksa orada yokuz."

Editör: Nihal Alp