Genel

Dalgıçlar, 9 Eylül vapuru batığında Türk bayrağı ve Atatürk posteri açtı

İzmir'in Karaburun ilçesinde bir grup deneyimli dalgıç, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü etkinlikleri nedeniyle su altında Türk bayrağı ve Atatürk posteri açtı.

Abone Ol

Haber Merkezi- İzmir'in Karaburun ilçesinde bir grup deneyimli dalgıç, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü etkinlikleri nedeniyle su altında Türk bayrağı ve Atatürk posteri açtı. Karaburun Dalış Merkezi eğitmenleri ve dalgıçlardan oluşan 12 kişilik grup, İzmir'in kent tarihinde önemli bir yere sahip olan ve 2016 yılında ekonomik ömrünü tamamlayarak Karaburun açıklarında batırılan "9 Eylül" şehir hatları vapuruna daldı. Dalgıçların, vapurun batığına Türk bayrağı ve Atatürk posteri asarak gerçekleştirdiği etkinlikte, hatıra fotoğrafı çektirildi.

Karaburun Dalış Merkezi sahibi Hamdullah Aras, her yıl 29 Ekim'de su altında farklı bir noktada kutlama yaptıklarını, Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında bu yılki kutlamayı "9 Eylül" batığında düzenlediklerini kaydetti. 

 Dalış eğitmeni Arzu Arslan ise dalışı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları adına gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, bundan sonraki yüz yıllarda sevgi, barış ve güven içerisinde yaşamayı temenni etti.

Dalgıç Ece Yanaray da Cumhuriyet'in 100. yılında sokakların ve binaların bayraklarla süslendiğini, bu coşkuyu su altına da taşımak istediklerini ifade etti.