Rusya’nın Dağıstan bölgesinin Müftüsü Ahmad-Afandi Adulayev, bugünkü saldırılarda sevdiklerini kaybedenlerle yas tuttuklarını belirterek, "Kendi ibadethanelerinde dua eden insanlara saldırmanın İslam'da asla yeri olamaz. Müslümanlar asla masum ve silahsız insanlara karşı saldırganlık göstermeyeceklerdir" dedi. 

Müftü Adulayev, bugün Dağıstan bölgesinde bir polis noktasının, sinagog ve iki kilisenin hedef alındığı, yedi polis ve bir papazın yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Öte yandan, radikallerin halkı karşı karşıya getirmek ve dinler arası köprüleri yıkmak istediğini kaydeden Adulayev, "Ama başarılı olmayacaklar. Yüzyıllardır dünyanın geleneklerini sadakatle koruduk ve Müslümanların diğer dinlerin temsilcilerine saldıracakları bir durum olmadı ve asla olmayacak" diye belirtti. 

İsrail, mülteci kampını hedef aldı: 18 kişi hayatını kaybetti İsrail, mülteci kampını hedef aldı: 18 kişi hayatını kaybetti

Ne olmuştu?

Bugün TSİ 18.00 sıralarında Dağıstan’ın Mahaçkale ve Derbent şehirlerinde kimliği tespit edilemeyen silahlı kişiler saldırı düzenlemişti.

Yedi polis ve bir papazın öldüğü saldırıları düzenleyen saldırganlardan dördü öldürülmüştü.

Editör: Esin Özdemir