Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), "Gülşah Durbay'ın yanındayız, saldırıları kınıyoruz" başlıklı açıklama yaptı. Açıklama şu şekilde: 

"11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’ne yaklaşırken, türlü eşitsizlikleri aşarak eğitimini tamamlayıp bir kadın politikacı olarak yaşadığı kentin merkez ilçesine belediye başkanı seçilme başarısını gösteren, derneğimizin de üyesi olan Gülşah Durbay'a yapılan saldırıları ağır şekilde kınıyoruz.

İstanbullular dikkat! Yarın bu yollar kapalı İstanbullular dikkat! Yarın bu yollar kapalı

"Örnek bir kadın politikacının sağlık durumunun çarpıtılması, iftiraya uğraması ve kişilik haklarının hedef alınması asla kabul edilemez"

Eğitimde fırsatlar eşit sunulmadıkça, toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanamadıkça yerel yönetimlerde, TBMM’de ve politikada kadınların katılımı ve temsili ülkemizde çağdaş toplumların gerisinde kalmaya devam edecek. Buraya odaklanmak yerine siyasal çekişmelerle ve türlü nedenlerle genç kızlarımıza örnek bir kadın politikacının sağlık durumunun çarpıtılması, iftiraya uğraması ve kişilik haklarının hedef alınması asla kabul edilemez. Bu suçun sorumluları bulunmalı ve yargıya teslim edilmelidir.

Değerli üyemiz Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’a geçmiş olsun diyoruz, tez şifalar diliyoruz, yanında olacağımızı yineliyoruz."

Editör: Erva Gün