Haber Merkezi - Ankaralı müzikseverler, Cumhuriyetin 100. yılını bir konserle kutlayacak. Sevda-Cenap And Müzik Vakfı, Başkent Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi’nin konservatuvarlarının işbirliğiyle Orkestra Akademik Başkent’in “Cumhuriyetin ve Başkentin 100. Yılında Kuşaktan Kuşağa Keman” konseri düzenlenecek.

Can Özhan_548x800

Cumhuriyetimizin ve Ankara’nın Başkent oluşunun 100. Yılında  Türkiye Cumhuriyeti’nin Çoksesli müzik hareketinin başladığı şehir olan Ankara’nın geleceğin sanatçılarını yetiştiren iki konservatuvarı ve 50 yıldır çoksesli müziğin ve Türk bestecilerin tanıtımı ve eserlerinin seslendirilmesinin yaygınlaştırılması, gençlerin eğitimi için hizmet veren Başkentimizin  sivil toplum örgütü Sevda-Cenap And Müzik Vakfı bu özel kutlama konserini oluşturdu.

Ardahan'da jandarmanın arazide bulduğu yaralı şahin tedavi edilecek Ardahan'da jandarmanın arazide bulduğu yaralı şahin tedavi edilecek

Post


Konserde 29 Ekim 2003 yılında kurulan şef Orhun Ohan yönetimindeki Orkestra Akademik Başkent, genç, başarılı kemancı ve eğitimci Can Özhan; gelecek vaat eden öğrencileri Peren Alan ve Nehir Kıran’a eşlik edecek.  Programda Nejat Başeğmezler’in Tango 112 isimli eseri, Antonio Vivaldi’nin Dört Mevsim’inden Yaz ve Kış konçertoları, Johann Sebastian Bach’ın re minör iki keman konçertosu, Jules Massanaet’in Meditasyon’u ve Mahir Cetiz’in Giriş ve Tango isimli eserleri seslendirilecek. 25 Ekim 2023 Çarşamba akşamı saat 20.00’de H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı Konser Salonu’nda gerçekleşecek bu özel konser ücretsiz olarak düzenlenecek.

Nehir Kıran Öz Foto

Editör: Deniz Ali Tatar