Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından gerçekleştirilen “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkiye’de İletişim Paneli” ile ülkemizde cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana basın yayının gelişim tarihi incelendi. Gazeteciler Cemiyeti üyelerinin de davetli olduğu programda konuşan Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Senem Gençtürk Hızal, konuşmasında “Cumhuriyet’e tanıklık eden üniversitemizin 26. yılını kutlarken aklı, fikri hür mezunlar vermekten gurur duyuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Aksaray'da otomobilin devrildiği kazada 3 kişi yaralandı Aksaray'da otomobilin devrildiği kazada 3 kişi yaralandı

P1070765CEMRE POLAT

ANKARA- “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkiye’de iletişim Paneli”, Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından Prof. Dr. İhsan Doğramacı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Türkiye’de cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana basın yayının gelişim tarihinin incelendiği programda, Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı, Genel Sekreter Kenan Şener ve Yönetim Kurulu Üyesi Güray Soysal davetli olarak bulunurken Gazeteciler Cemiyeti üyeleri Sedat Örsel ile Nurcan KARAGÖZ Herischi de konuşmacı olarak yer aldı.
İletişim ve Tasarımı Bölümü Öğrencileri ve Mezunları Karma Sergisi’nin açılışıyla başlayan programda, panel 4 ayrı oturumda gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını yapan Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Senem Gençtürk Hızal, Türkiye'de gazete, radyo, sinema ve televizyonun gelişim tarihini kısa notlarla hatırlattığı konuşmasında “Cumhuriyet’e tanıklık eden üniversitemizin 26. yılını kutlarken aklı, fikri hür mezunlar vermekten gurur duyuyoruz” ifadelerine yer verdi.
P1070819Varoğlu, “Başkent Üniversitesi’nde Atatürk vizyonunu sürdürüyoruz”
Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulkadir Varoğlu ise Başkent Üniversitesi’nin cumhuriyet vizyonu taşıdığını vurgulayarak “Ülkemizin kuruluşunun yüzüncü yılında, iletişim tarihimizin bugüne gelmesini sağlayacak alt yapıyı oluşturan Atatürk’e ve fikir arkadaşlarına minnetlerimizi sunuyoruz, çünkü bu temeller üzerinde yürüyoruz. Kurucumuz Haberal’ın yaptıklarını Atatürk’te gördüğümüz vizyonun devamı olarak nitelendiriyoruz. Yüzüncü yılda değerli bir panel programı düzenliyoruz” sözlerini aktardı.
Açılış konuşmalarının ardından ilk oturumu “Halkla münasebetten ilişki yönetimine Türkiye’de halkla ilişkiler” başlığıyla açılan konferansta, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Andaç Demirtaş Madran moderatör olarak yer alırken Ankara Halkla İlişkiler Derneği (AHİD) Kurucu Üyesi Birten Gökyay, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) Yönetim Kurulu Başkanı İpek Özgüden Özen, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Serap Şahin Durak konuşmacı oldu.
“Antenlerden Platformlara Türkiye’de Yayıncılık”
“Antenlerden Platformlara Türkiye’de Yayıncılık” başlığıyla düzenlenen 2. oturumun moderatörlüğünü Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şebnem Pala Güzel üstlenirken Gazeteciler Cemiyeti Basın Meclisi Üyesi Sedat Örsel, Kanal B Program Müdürü Ziya Bayraktar, Yapımcı ve Yönetmen Orhan ERKAL da konuşmalarıyla panele katkı verdi.  
“Mürekkepten Yapay Zekâya Türkiye’de İletişim Tasarımı”
Panelin 3. oturumu ise “Mürekkepten yapay zekâya Türkiye’de iletişim tasarımı” adıyla gerçekleştirildi. Oturumun moderatörlüğünü İletişim ve Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Banu Erşanlı Taş yürüttü. Konuşmacılar, Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Pekmezci, Marka Konseyi Başkan Yardımcısı Necdet Kara ve Kreş Marka Bakımevi Ajans Başkanı Kerem Ataay oldu.
P1070750“Alametifarikadan Markaya Türkiye’de Reklamcılık”
Panelin son oturumu “Alametifarikadan markaya Türkiye’de reklamcılık” adıyla gerçekleştirildi. Oturumun moderatörlüğünü Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Senem Gençtürk Hızal üstlendi. Oturumda Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Ankara Halkla İlişkiler Derneği (AHİD) Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan KARAGÖZ Herischi, Rüzgâr Üstü Reklam Ajans Başkanı Muharrem Mantar, Ankara Reklamcılar Derneği (ARD) Yönetim Kurulu Başkanı A. Bora Hızal ve Ankara Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Yayla ise konuşmacı olarak yer aldı.

Editör: Ramazan Atabey