Haber Merkezi - CSO Ada Ankara Ana Salon'da Cumhuriyet Bayramı Özel Konserleri gerçekleşecek. CSO Şef Cemi'i Can Deliorman; bu konser sezonunun, Cumhuriyeti'n 100. yıl dönümünü kutlayacakları için özel bir öneme sahip olduğunu belirtti. Cumhuriyeti'n 100. yıl dönümüne özel çok eser ortaya çıktığın söyleyen Şef Deliorman, her eseri repertuvara almanın mümkün olmadığını da ekledi.

Bugün 7 film sinemaseverlerle buluşacak Bugün 7 film sinemaseverlerle buluşacak

thumbs_b_c_1870dcceb8139348b9e838d19f7519f3

Delirorman, "100. yıl çok önemli bir gurur bizim için. Çok önemli, manevi açıdan büyük bir esin kaynağı. Bir 100 yıllık periyodu anlıyoruz ve şahitlik ediyoruz, düşünüyoruz. Çok özel bir konser hepimiz için. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının yaptığı yarışmanın birincisi İlker Kömürcü'nün söz ve müziğini yazdığı eser programımızda yer alıyor." dedi.

cso-konser

CSO Müdürü flüt sanatçısı Sibel Ayhan Bayer ise; Cumhuriyetin 100. yıl dönümüne tanıklık etmenin büyük bir onur olduğunu, bu coşkuyu, yaptıkları müziklerle, konserlerle seyirciyle paylaştıklarını söyledi. Bayer, bugün ve 27 Ekim'deki konserlerde farklı şehirlerden koroların kendilerine katılacağını, iki gün boyunca 1500 kişinin sahnede olacağını belirterek, "Türkiye'nin pek çok yerinden misafir korolarımız var. Bizlerle beraber, 100. yıl coşkusunu yaşatacak marşları, seyircilerimizle birlikte söyleyecekler. Halkımızın yıllardır söylediği, milli değerlerimizi yansıtan, ülkemizi, birlikteliğimizi yansıtan marşları söyleyeceğiz." dedi.

Editör: Deniz Ali Tatar