Haber Merkezi - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından 28 Şubat "postmodern darbesi"nin 27'nci yılına ilişkin açıklama yaptı.

28 Şubat 1997'de, milletin iradesine ve inancına el konulduğunu ve halkın kararı ve tercihlerinin gasp edildiğini belirten Yılmaz, insan hakları ve demokrasinin rafa kaldırıldığını vurguladı. 

Emekli memur devlet desteğiyle kurduğu serada domates üretiyor Emekli memur devlet desteğiyle kurduğu serada domates üretiyor

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dirayetli duruşuyla son 22 yılda bin yıl sürecek dedikleri uygulamaların ortadan kaldırıldığını söyleyen Yılmaz, insan haklarına yapılan saldırıyı asla unutturmayacaklarını ekledi. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

"Darbeci ve vesayetçi zihniyetin dış odaklarla müşterek bir şekilde ilmek ilmek işlediği bu karanlık süreç ne yazık ki ülkemiz demokrasisi ve milli irade için adeta kara bir leke olarak hafızalarda yer edinmiştir. 'Bin yıl sürecek' dedikleri milli iradeye karşı yürütülen uygulamalar, Cumhurbaşkanı'mızın dirayetli duruşu sayesinde son 22 yılda ortadan kaldırılmış, halkımızın demokrasiye olan inancı ve bu yoldaki kararlılığı sağlamlaştırılmıştır. Başı ve sonu ne olursa olsun, önünde ve gerisinde kim durursa dursun bu millet hiçbir darbeye, darbeciye ve vesayete asla göz açtırmayacak, demokrasiye ve milli iradeye olan inancından asla taviz vermeyecektir. İnsan haklarına, demokrasiye ve millet egemenliğine yapılan bu saldırıyı asla unutmayacak ve unutturmayacağız."

Editör: Haber Merkezi