Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Türkiye'nin AB'de önünü açın' açıklamasına NATO Genel Sekreteri'nden yanıt geldi

Abone Ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Türkiye'nin AB'de önünü açın, biz de İsveç'in önünü açalım" açıklamasına NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'ten yanıt geldi. Stoltenberg, Üçlü Muhtıra'da böyle bir şartın yer almadığını dile getirdi. 

Haber Merkezi - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta yarın başlayacak NATO Zirvesi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen basın toplantısında konuştu. Erdoğan, "Bize verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Önce gelin Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde önünü açın, ondan sonra biz de Finlandiya ile ilgili nasıl onun önünü açtıysak, İsveç'in de önünü açalım. 50 yıldır AB kapısında bekletilen bir Türkiye var" açıklaması yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'ten yanıt geldi. AP'nin aktardığına göre NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'e Erdoğan'ın bu AB açıklamaları soruldu. Stoltenberg, Türkiye'nin AB'ye katılma isteğini desteklediğini ama İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasında geçen yıl İspanya'nın başkenti Madrid'deki zirvede imzalanan Üçlü Muhtıra'da böyle bir şartın yer almadığını hatırlattı.
İsveç'in istenen tüm koşulları yerine getirdiğini söyleyen Stoltenberg, Vilnius'taki zirveden İsveç'in NATO üyeliği için olumlu sonuç çıkmasını beklediğini belirtti.