Haber Merkezi - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü"ne ilişkin bir mesaj yayımladı.

Mesajında, vatan aşkının İstiklal Marşı'na yansıdığını vurgulayan Erdoğan, "Türk milletinin binlerce yıllık devlet ve medeniyet davasını on kıtada yüreklere nakşeden İstiklal Marşı'mızı unuttuğumuz gün, ayağımıza esaret prangası, boynumuza zillet zinciri vurulmuş demektir" diye belirtti. 

Öte yandan, İstiklal Marşı'nın, millet olarak hürriyet kazanmak, vatanı işgalden kurtarmak ve yeni bir gelecek inşa etmek için bir asırdan daha uzun süre önce milli mutabakatın ifadesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Medeniyet birikimimiz, değerlerimiz, inancımız, milletimizin tarihteki yürüyüşü İstiklal Marşı'mızın mısralarında vücut bulmuştur. İstiklal Harbi'ni yürüten Türkiye Büyük Millet Meclisinin iradesi, kararlılığı; askerimizin cephedeki fedakarlığı, azmi, vatan aşkı İstiklal Marşı'na yansımıştır." 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçağdaş, Burdur'da halk buluşmasında konuştu: CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçağdaş, Burdur'da halk buluşmasında konuştu:

Editör: Haber Merkezi