Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da Türkiye'nin desteğiyle Balkanlar'ın en büyük camisi olarak inşa edilen Namazgah Camisi'nin açılışında konuştu.

 İsrail'in saldırılarını Lübnan'a taşıdığına işaret eden Erdoğan, "İsrail'in uyguladığı devlet terörünün karşısında durmak hepimiz için vicdani bir sorumluluktur" ifadelerini kullandı

Erdoğan, şunları kaydetti;

“2015 yılında temelini attığımız Balkanlar'ın en büyük camisi Namazgah Camii'nin tüm Müslüman kardeşlerim için hayırlı olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Balkan coğrafyasının bu en büyük camisinin aynı zamanda 6 asrı aşan ortak tarihimiz ve kardeşliğimizin en yeni nişanesi olarak hafızalarımızdaki yerini alacağına inanıyorum.Tiran Namazgah Camii'ni gelenekten geleceğe uzanan kadim ile teknolojiyi bütünleştiren bugünün inşaat teknolojisi ile Balkanlar'da hakim olan klasik Osmanlı mimarisini buluşturan bir yapı olarak tasarladık. İki millet birbirlerini her vesile ile desteklemiş, derdine ve sevincine ortak olmuştur. Ülkemizdeki deprem felaketlerinde iki milletin gösterdiği dayanışma, uluslararası camiaya örnek teşkil etmiştir."

"Devlet terörünün karşısında durmak vicdani bir zorunluluk"

Gül Çiftci’den Dünya Kız Çocukları günü çağrısı Gül Çiftci’den Dünya Kız Çocukları günü çağrısı

Gazze'de ve işgal edilmiş Filistin topraklarında İsrail'in uyguladığı soykırımın bir yılı geride bıraktığını hatırlatan Erdoğan, 50 bin masum Filistinli'nin şehit edildiğini, 100 bini aşkın kişinin yaralandığını söyledi.

Erdoğan, camiler, kiliseler, hastaneler, okullar, üniversiteler ve pazar yerlerinin bombalandığını, İsrail yönetiminin Filistin'de çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden saldırılarına devam ettiğini kaydetti.

İsrail yönetiminin katliam politikasını Lübnan'a taşıdığına işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu;

"İsrail'in uyguladığı devlet terörünün karşısında durmak hepimiz için vicdani bir zorunluluktur. Netanyahu yönetimi son olarak Lübnan'a da saldırmak suretiyle bölgede barış sağlanması gibi bir niyeti olmadığını tekrar göstermiştir. Bu kutsal mekandan bir kez daha Müslümanlar başta olmak üzere vicdan sahibi tüm dünyaya, İsrail saldırganlığına karşı ortak tavır almaları çağrısında bulunuyorum."

Editör: Nur Yıldız