İçişleri Bakanı Yerlikaya, Gaziantep'te konuştu: İçişleri Bakanı Yerlikaya, Gaziantep'te konuştu:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Toplantıda Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın "omuz omuza yürüdüğü"ne dair vurgu yaptı.

Ayrıca toplantıda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Erdoğan'ın görüşmelerinden görüntülerin yer aldığı bir sinevizyon gösterimi de yapıldı.

Erdoğan, CHP'yi de eleştirerek iki parti arasında yapılan görüşmelere ilişkin şunları söyledi:

"AK Parti kurulduğu günden itibaren bugüne kadar kutuplaşmanın, kamplaşmanın tarafında hiç olmadı asla ve asla gerilim siyaseti gütmedi... AK Parti Türkiye'de kutuplaştırıcı kamplaştırıcı ayrıştırıcı siyasetin her zaman mağduru olmuştur. Bizim siyasette yumuşama, muhataplarımızın ifadesiyle 'normalleşme' çabamız aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır. Sıkılı yumrukları açacak olan muhalefettir. Hançerleri kınına koyacak olan muhalefettir. Dilini, söylemini siyaset tarzını düzeltecek olan muhalefettir. Yani yumuşaması gereken, normalleşmesi gereken muhalafettir.

"İktidar ile ana muhalefet partisi arasında siyasi ittifak olmaz" 

Son bir yılda üst üste yaşanan üç seçim sebebiyle artan siyasi tansiyonu düşürmek için attıkları adımların yanlış anlaşılmaması gerektiğine değinen Erdoğan, şunları söyledi;

"Bu adımları kimse yanlış anlamasın, iktidar partisi ile ana muhalefet partisi arasında siyasi ittifak olmaz. Uzlaşma olur, normalleşme olur, yumuşama olur ama ittifak olmaz.  Zira iktidar ve ana muhalefet arasındaki ittifak, siyasetin de demokrasinin de çok partili sistemin de fıtratına aykırıdır. Biz de böyle bir çaba içerisinde değiliz. Ülkemize ve devletimizin güvenliğine dair konularda ortak bakış açısını yakalamaya çalışıyoruz. Tüm samimiyetimize ve iyi niyetimize rağmen muhalefetin çabalarımıza nasıl karşılık verdiğini görüyorsunuz. Biz milletimizin çıkarları yapıcı davranmaya çalışırken CHP Genel Başkanı'nın nezaket üslubunu da aşarak siyaseti nasıl gerilime sürüklemeye çalıştığını bütün milletimiz izliyor. İadeyi ziyaretimizin üzerinden daha iki gün geçmeden yapılan ve dozu sürekli arttırılan çiğlikleri herkes takip ediyor.  İstiyoruz ki CHP gerilim siyasetini artık bıraksın, normalleşsin milli iradeyle barışsın. Yumuşak başlıyız ama kimse unutmasın boynu çekilecek uysal koyun da değiliz.

"Enflasyonun ateşinin düştüğünü hep birlikte göreceğiz"

Kızılcahamam kampında AKP'nin takviminin netleştirildiğini söyleyen Erdoğan, parlamentonun kapanışıyla birlikte bu yaz mevsimini yoğun bir çalışmayla sürdüreceklerini ve partide yenilenme sürecini harekete geçireceklerini dile getirerek şunları kaydetti;

"Önceki gün MYK toplantısında bazı illerimizde nöbet değişimine gittik. Kendi takvimimiz ve harekat planımız çerçevesinde başka tasarruflarda da bulunacağız. Hayat pahalılığı sorununu kalıcı refah artışını sağlayarak çözeceğiz. Önümüzdeki aylardan itibaren enflasyonun ateşinin düştüğünü hep birlikte göreceğiz. "  

Editör: Nur Yıldız