Haber Merkezi - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Hz. Ali Camii'nde cuma namazının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Yerel seçim hazırlıkları ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:  

Bakan Yerlikaya: Ülke genelinde 35 bin terör operasyonu düzenlendi Bakan Yerlikaya: Ülke genelinde 35 bin terör operasyonu düzenlendi

''Adana, İzmir büyükşehirlerinin gerek milletvekilleri gerek teşkilat gerekse belediye başkanları ile toplantımızı yaptık. Onların temayüllerini aldık. Pazar günü 3 bölgenin de temayüllerini alacağız. Aralık ayının sonuna doğru birinci derecede büyükşehirlerimizin adaylarını açıklamaya başlayacağız. Bu arada bazı illerin adaylarını açıklayabiliriz. Gelen temayüllere göre bu çalışmaları değerlendirip gecikmeden bir an önce açıklamayı hedefliyoruz."

"Gazze konusunu Biden ile etraflıca ele aldık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden ile dün akşam etraflıca görüştüğünü belirterek,  "Görüşmenin ana başlıklarından biri F-16'lardı. Biden F-16 ile ilgili gelişmeler kousunda kendisinin olumlu bir bakış açısının olduğunu ve bununla ilgili Kongre'ye teklifini yapmaya hazır olduğunu söyledi. Gazze konusunu da Biden ile etraflıca ele aldık. İsrail artık bir yalnızlığa doğru gidiyor. Bundan sonraki süreçte de bu yalnızlığı daha da artacaktır'' diye belirtti.

Ayrıntılar gelmeye devam edecek... 

Editör: Esin Özdemir