Haber Merkezi - 31 Mart yerel seçimleri hızlıca yaklaşırken, adaylar da bir bir belli olmaya başladı. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nın aday listesini kamuoyu ile paylaşacak. Kulislerden ıszan bilgiye göre; AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek aday tanıtım toplantısında adayı kendi ağzından açıklayacak.

Murat Kurum

Diyarbakır Baro Başkanı'ndan 'Narin' açıklaması: "Cinsel saldırı hususu değerlendirilmedi" Diyarbakır Baro Başkanı'ndan 'Narin' açıklaması: "Cinsel saldırı hususu değerlendirilmedi"

Saat 14.00'da başlayacak olan kritik toplantıda, toplamda 11 büyükşehrin adayı ve 15 ilin adayı belli olacak. 11 büyükşehir arasında İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Bursa, Denizli, Balıkesir, Aydın, Samsun, Erzurum, Muğla ve Ordu bulunuyor. 15 ilin arasında ise Giresun, Elazığ, Edirne, Düzce, Bitlis, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Kastamonu, Rize, Sinop, Tokat, Yalova, Isparta ve Artvin yer alıyor.

İstanbul adaylığı için dün akşsam sosyal medyada sızan videoya göre; eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değikliği Bakanı ve AKP stanbul Milletvekili Murat Kurum'un aday olarak açıklanması bekleniyor. Kulislerdeki bilgiye göre Ankara'nın adayı ise, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partililere sesleneceği toplantıda belediye başkan adayları alfabetik sırayla tanıtılacak. Geriye kalan 46 belediye başkan adayı ise 15 Ocak'ta Ankara'da açıklanacak. Ankara'daki toplantıda AKP'nim seçim beyannamesi de ilan edilecek.

Seçim-2

Yerel seçim için işbirliği görüşmeleri devam ediyor. AKP kurmayları hafta başında Yeniden Refah, DSP ve Büyük Birlik Partisi yetkilileriyle tekrar buluşacak. Bu randevularda olası işbirliklerinin netleşmesi bekleniyor. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, sadece Ankara, İstanbul ve İzmir'de büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde ittifakı konuştuklarını söylemişti.

Editör: Haber Merkezi