Deniz Ali Tatar

Türkiye-Estonya arasındaki diplomatik ilişkilerinin 100. yılı, CSO Ada Ankara'da bulunan Kovan Bistronomy'de düzenlenen bir resepsiyon ve ardından konserle kutlandı. Estonya'nın Ankara Büyükelçisi Vaino Reinart'ın ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona ayrıca; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Estonya Kültür Bakan Yardımcısı Mart Volmer ve Ankara'da görev yapan diplomatik misyon temsilcileri de katıldı.

Türkiye Estonya 100. Yıl (2)

Konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, "Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un selamlarını iletiyorum" diyerek sözlerine başladı. Estonya Filarmoni Oda Korosu ve Tallinn Oda Orkestrasının sanatçılarını Türkiye'de misafir etmekten mutluluk duyduklarını belirten Mumcu, şunları söyledi: "Estonya ile diplomatik ilişkilerimizin kurulmasının 100. Yıldönümünde dost yüzleri aramızda görmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu çerçevede Ankara’da konser vermek için bulunan Estonya Filarmoni Oda Korosu ve Talin Oda Orkestrasının değerli sanatçılarını ülkemizde misafir etmekten de son derece mutluyuz. Benzer kültürel etkinliklerin önümüzdeki dönemlerde de karşılıklı olarak düzenlenmesi, ilişkilerimizin her alanda ilerlemesine katkıda bulunacaktır. Bu vesileyle 100’üncü yılını dolduran diplomatik ilişkilerimizin yıldönümünü bir kez daha tebrik ediyor, iki ülke arasındaki ilişkilerin ve dostluğun güçlenerek asırlara yayılmasını temenni ediyorum."

İbrahim Bölükbaşı, Paris'te altın madalya kazandı! İbrahim Bölükbaşı, Paris'te altın madalya kazandı!

Estonya Kültür Bakan Yardımcısı Mart Volmer ise, iki ülkenin mükemmel ilişkilere sahip olduğunu söyledi. Etkinliğin düzenlenmesindeki katkıları nedeniyle yetkililere teşekkür eden Volmer herkese geldikleri için teşekkür etti. Estonya'nın Ankara Büyükelçisi Vaino Reinart ise, Türkiye ile Estonya arasındaki iyi ilişkilere dikkati çekti. Reinart, "Türkiye iyi günde, kötü günde bize destek olan iyi dostumuz ve müttefikimiz oldu." dedi. 6 Şubat Kahranmamaraş merkezli depremlerde ülkesinin Türkiye'ye yardımını hatırlatan Reinart, iki ülkenin NATO müttefiki olduğunu vurguladı. Reinart, Estonya'nın Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) katılımını desteklediğini de belirtti.

Türkiye Estonya 100. Yıl (1)

Resepsiyonun ardından Estonya Filarmoni Oda Korosu ve Tallinn Oda Orkestrası performansı  konseri gerçekleşti. "Adam's Lament" adlı konserde, Şef Tonu Kaljuste ve sporano Maria Listra başta olmak üzere koro ve orkestranın performansı çok beğenildi.

Türkiye Estonya 100. Yıl (3)

Editör: Deniz Ali Tatar