Kültür-Sanat

CSO Ada Ankara, Haziran programıyla sezonu kapatıyor

Başkent’in kültür ve sanat adası CSO Ada Ankara, 2023-2024 sezonunu Haziran ayında yer alan eşsiz etkinlikleriyle kapatmaya ahazırlanıyor.

Abone Ol

Başkent’in kültür ve sanat adası olan CSO Ada Ankara, 2023-2024 sezonunu eşsiz bir programla sona erdiriyor. Haziran ayını dolu dolu bir programla dolduran CSO Ada Ankara etkinliklerinin biletleri, biletinial.com’ adresi, ‘SanatCepte’ uygulaması ve CSO ADA ANKARA fuaye alanındaki Biletinial gişesi üzerinden temin edilebilecek. Haziran ayında gerçekleşecek etkinlikler ise, şu şekilde sıralandı:

ANKARA DEVLET SAHNE SANATLARI TOPLULUĞU ÇOCUK AKADEMİSİ- ŞİRİN DÜŞLER ÇOCUK MÜZİKALİ

2 HAZİRAN- 18:00 – BANKKART MAVİ SALON

Teknoloji bağımlısı olan ve yalnızlaşan genç Şirin, sanatın büyülü dünyasını keşfederek yaşamını değiştiriyor... Ankara Devlet Sahne Sanatları Topluluğu Çocuk Akademisi ‘nin gerçekleştireceği bu müzikal eser, Şirin’in masalsı bir yolculukta çıktığı serüveni anlatıyor olacak. Şirin’in teknoloji bağımlılığından kurtulup sanatın büyüsüne kapılmasını anlatan bu heyecan verici müzikal, Bankkart Mavi Salon’da izleyicileri büyüleyecek bir deneyim sunacak.

Bilet Fiyatları:

1.Kategori: 160 TL

2.Kategori: 130 TL

  

BUDAPEŞTE FESTİVAL ORKESTRASI & IVAN FISCHER & FRANCESCO PIEMONTESI

2 HAZİRAN - 20:00 – ZİRAAT BANKASI ANA SALON

Gramophone dergisinin dünyanın en iyi 10 orkestrası arasında gösterdiği Budapeşte Festival Orkestrası, Alman Klasik ve Romantik dönem repertuvarının önde gelen yorumcularından Francesco Piemontesi ile birlikte, Brahms’a adanmış bir konserle CSO Ada Ankara’da yer alacak.

Bilet Fiyatları:

1.Kategori: 1500 TL

2.Kategori: 1250 TL
3.Kategori: 1000 TL

4.Kategori: 750 TL

 

BAŞKENT ODA ORKESTRASI 60.YIL KONSERLERİ
2 HAZİRAN - 20:00 – TARİHİ SALON

Ankara'nın en uzun soluklu ve örnek orkestrası olan Başkent Oda Orkestrası, 60. yaşını kutluyor. Başkent Oda Orkestrası Şef Şerif Can Ünver yönetimindeki bu özel konser Tarihi Salon’da sanatseverler ile buluşuyor.

Bilet Fiyatları:

1.Kategori: 125 TL

2.Kategori: 100 TL

3.Kategori: 75 TL

 

ADAM’S LAMENT
4 HAZİRAN- 20:00- ZİRAAT BANKASI ANA SALON

Estonya Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki 100 yıllık köklü dostluk ve diplomatik ilişkileri kutlamak üzere, Estonya’nın en tanınmış müzik topluluklarından Estonya Filarmoni Oda Korosu ve Tallinn Oda Orkestrası, şef Tõnu Kaljuste yönetiminde Ziraat bankası Ana Salon’da sanatseverler ile buluşuyor. Dünya çapında sahnelerde yer alan Estonya Filarmoni Oda Korosu’nun 2 Grammy Ödülü, 16 Grammy adaylığı ve daha pek çok prestijli ödülü bulunuyor. BBC Music Magazine, bu koroyu dünyanın en iyi 10 korosu arasında gösteriyor.

Bilet Fiyatları:

1.Kategori: 400 TL

2.Kategori: 350 TL

3.Kategori: 250 TL

4.Kategori: 150 TL

FUAT GÜNER "MFÖ ŞARKILARI"
5 HAZİRAN- 20:00 – ZİRAAT BANKASI ANA SALON

Usta müzisyen Fuat Güner, MFÖ’nün unutulmaz şarkılarından ve dünyanın “oldies but goldies” hitlerinden oluşan repertuarıyla ilk kez Ankara’da CSO Ada Ankara Ziraat Bankası Ana Salonu’nda sahne alacak.

Bilet Fiyatları:

1.Kategori: 425 TL

2.Kategori: 350 TL

3.Kategori: 250 TL
4.Kategori: 150 TL

 

ANKARA DEVLET KLÂSİK TÜRK MÜZİĞİ KOROSU- SÖYLE SEVGİLİ SÖYLE
7 HAZİRAN- 20:00- BANKKART MAVİ SALON

Türk edebiyatının büyük şairlerinden Vecdi Bingöl’ün eşsiz şiirleri ve bu şiirlerden bestelenmiş şarkılar, özel bir konserle Bankkart Mavi Salon’da Ankaralı sanatseverlerle buluşuyor.

Bilet Fiyatları:

1.Kategori: 80 TL

2.Kategori: 60 TL

 

BİR GARİP ORHAN VELİ – REHA ÖZCAN

8 HAZİRAN – 15.00- 20:00 – BANKKART MAVİ SALON

Şair Orhan Veli’nin kaleminden yola çıkarak İstanbul’u, aşkı ve tüm insanlık hâllerini ayrım gözetmeksizin kucaklayan Bir Garip Orhan Veli Müzikalimiz, Reha Özcan’nın performansıyla sanatseverler ile buluşacak.

Bilet Fiyatları:

1.Kategori: 300 TL

2.Kategori: 250 TL

 

ABBA “SENFONİK” 50. YIL KONSERİ

8 HAZİRAN- 20:00 - ZİRAAT BANKASI ANA SALON

Ünlü besteci ve aranjör Daniël Capelletti’nin koro ve orkestra için senfonik uyarlamalarıyla, ABBA’nın unutulmaz hitleri dinleyicilere eşsiz bir müzik ziyafeti sunacak. Konserde The Winner Takes It All, Dancing Queen, Mamma Mia!, Waterloo, Money Money, I Have a Dream, Thank You for the Music gibi tüm büyük hitler ve daha fazlası yer alacak. Ziraat Bankası Ana Salon’da gerçekleşecek konseri, klasik müziğin yanısıra, yapımcısı olduğu sayısız cross-over programlarla da tanınan şef Walter Proost yönetecek.

Bilet Fiyatları:

1.Kategori: 750 TL

2.Kategori: 675 TL

3.Kategori: 500 TL

4.kategori: 400 TL

 

ANKARA DEVLET SAHNE SANATLARI TOPLULUĞU ÇOCUK AKADEMİSİ- DANSIN PERİLERİ ÇOCUK MÜZİKALİ

9 HAZİRAN- 14:00- BANKKART MAVİ SALON

Dans etmeyi seven küçük peri, daha iyi bir dansçı olmak için yardım ister dans perilerinden. Onlar, küçük periye bir harita verir ve ona sihirli adalardaki sürpriz soruları çözmesini söyler. Ankara Devlet Sahne Sanatları Topluluğu Çocuk Akademisi tarafından gerçekleştirilecek bu zorlu ama heyecan verici yolculuk, sanatseverleri unutulmaz bir yolculuğa çıkartıyor olacak.

Bilet Fiyatları:

1.Kategori: 160 TL

2.Kategori: 130 TL

 

ANKARA DEVLET SAHNE SANATLARI TOPLULUĞU ÇOCUK AKADEMİSİ - 7 PAMUK PRENSES 1 CÜCE ÇOCUK MÜZİKALİ

9 HAZİRAN- 18:00 – BANKKART MAVİ SALON

Dans etmeyi seven, engelli olan tatlı pamuk prenses ve kraliçe tarafından akıllı olduğu için saraydan kovulan cüce mavi prensin tüm engelleri aşarak mutlu olmalarını anlatan bu oyun, Ankara Devlet Sahne Sanatları Çocuk Akademisi öğrencileri tarafından sergileniyor.  Yönetmen Soner Satı, yazar Murat Yener Yıldırım, koreografi Sinem Satı ve Hande Şuvak imzalı bu multidisipliner eserde 80 dansçı yer alıyor. Müzik, dans, tiyatro ve sinema unsurları Bankkart Mavi Salon’da bir araya gelecek oyun, engelli bireylerin güçlüklere rağmen başarılı olabileceklerini vurguluyor.

Bilet Fiyatları:

1.Kategori: 160 TL

2.Kategori: 130 TL

 

PİNOKYO ANLATIMLI ÇOCUK KONSERİ
9 HAZİRAN- 15:00- ZİRAAT BANKASI ANA SALON

Bujor Hoinic’in büyüleyici bestesi ve Akasya Asıltürkmen’in etkileyici anlatıcılığıyla, Pinokyo’nun hayallerinin peşinden koştuğu maceraları, sevinçleri ve zorlukları derin bir duyguyla çocuklara aktarıyor. Ahşap kuklanın gerçek bir çocuğa dönüşme serüveni, Romanya’dan doğan ünlü piyanist, orkestra şefi ve opera bestecisi Bujor Hoinic’in müzikal dehasıyla hayat buluyor. “Pinokyo”, her yaş grubundan izleyiciyi etkileyen evrensel temaları içinde barındırıyor: dürüstlük, sadakat ve gerçek kimliğimizi bulma arayışı. Dramatik anlatımıyla, Ziraat Bankası Ana Salon’da gerçekleşecek “Pinokyo”, bu temaları güçlü bir şekilde vurgulayarak, izleyicilere hem eğlenceli hem de düşündürücü bir deneyim sunuyor.

Bilet Fiyatları:

1.Kategori: 300 TL

2.Kategori: 275 TL

3.Kategori: 250 TL

4.Kategori: 200 TL

 

ANKARA DEVLET SAHNE SANATLARI TOPLULUĞU ÇOCUK VE GENÇLİK AKADEMİSİ - SİHİRLİ ADIMLAR HALK DANSLARI GÖSTERİSİ

10 HAZİRAN - 20:00 – ZİRAAT BANKASI ANA SALON

Ülkemizin köklü kültürünün en önemli parçalarından olan halk danslarımız, sahne sanatlarının özgün koreografileriyle canlanıyor. Çocukların ve gençlerin muhteşem performansları ile Ziraat Bankası Ana Salon’da sergilenecek bu gösteri, izleyicilere unutamayacakları bir anı bırakıyor olacak.

Bilet Fiyatları:

1.Kategori: 125 TL

2.Kategori: 100 TL

3.Kategori: 75 TL

4.Kategori: 50 TL

 

 

İSLAM MANAFOV PİYANO RESİTALİ

11 HAZİRAN- 20:00- BANKKART MAVİ SALON

Dünyaca ünlü virtüöz piyanist İslam Manafov, Azerbaycan Devlet Sanatçısı unvanına sahip olarak muhteşem bir piyano resitaliyle sanatseverlerle buluşuyor. Bankkart Mavi Salon’da gerçekleşecek konserin ilk bölümünde, Bach-Busoni Chaconne ve S. Prokofiev’in 7. Sonatı gibi başyapıtlarıyla müzikseverleri büyüleyecek. Aynı zamanda F. Chopin’in etkileyici bir Scherzo ve duygusal bir Ballade’ını da dinleyicilerle paylaşacak. İkinci bölümde ise müzik dünyasının eşsiz eserlerinden biri olan M.P. Musorgski’nin “Bir Sergiden Tablolar”ı seslendirecek. Bu muhteşem eser, dinleyicilere müzikle resimleri bir araya getirme fırsatı sunacak.

Bilet Fiyatları:

1.Kategori: 300 TL

2.Kategori: 250 TL

 

DEVLET ÇOKSESLİ KOROSU SANATÇILARI - AYDINLIK GECE "LİED KONSERİ"

12 HAZİRAN- 20:00- BANKKART MAVİ SALON

Devlet Çoksesli Korosu, CSO Ada Ankara’da muhteşem bir Lied konseriyle karşınızda. Romantik dönemin en güçlü melodilerini dinleyebileceğiniz bu özel konserde, koro sanatçıları sanatseverlere Bankkart Mavi Salon’da unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

Bilet Fiyatları:

1.Kategori: 80 TL

2.Kategori: 60 TL

 

LEVANTE - ANATOLİAN STORİES İN ITALİC

12 HAZİRAN- 20:00- ZİRAAT BANKASI ANA SALON

Mezopotamya’nın eşsiz geleneğinden esinlenen Levante, varsayımsal ve farazi bir kurguyla zamanın ve mekânın ötesinde bir müzikal deneyim sunuyor. Bu özel yolculukta, tarih bilgini Prof. İlber Ortaylı’nın derin bilgisi Levante ile buluşuyor. Dünya çapında ün kazanmış Belcanto tarzının uzmanı tenor Mert Süngü ve parlayan bir orkestra şefi ve klavsen sanatçısı Chiara Cattani’nin düzenlemeleriyle hayat buluyor. Avrupa’nın en prestijli Barok orkestralarından Lorenzo Gugole (konzertmaister) ve Fabiano Merlante (Lute, Theorbo) ise Camerata Barok İstanbul eşliğinde Ziraat Bankası Ana Salon’da yer alıyor. Levante’nin repertuarı, uluslararası festivallerde ve dünya sahnelerinde boy göstermiş başarılı müzisyenler Coşkun Karademir (Bağlama), Cenk Erdoğan (Gitar) ve Burcu Karadağ (Ney) ile daha da zenginleşiyor. Bu eşsiz müzikal yolculuğa katılarak, zamana meydan okuyan bu deneyimi kaçırmayın.

Bilet Fiyatları:

1.Kategori: 675 TL

2.Kategori: 600 TL

3.Kategori: 575 TL

4.Kategori: 400 TL

 

ANKARA DEVLET TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU - YURT ÂHENGİ "SEZON KAPANIŞ KONSERİ"
12 HAZİRAN- 20:00 – TARİHİ SALON

Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu, Şef Necmi Kıran yönetiminde yurdumuzun her köşesinden seçilmiş özel bir repertuvarla Tarihi Salon’da sanatseverleri unutulmaz bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor.

Bilet Fiyatları:

1.Kategori: 125 TL

2.Kategori: 100 TL

3.Kategori: 75 TL