İSTANBUL (AA) - Hayy Kitap, çocukların yeryüzünün güzelliklerinden kopmadan sağlıklı büyümeleri ve özgürce hayal kurabilmeleri için ÇokÇocuk Kitap projesini başlattı.

Proje kapsamında yayınlanan yazar Hayati Sır'ın "Kelimelerin Hayalcisi" ve Mehmet Teber'in "Sanoc" kitapları, 40. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda çocukların beğenisine sunuldu.

Proje Koordinatörü Muazzez Elif Torun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hayy Kitap'ın kurulduğu günden itibaren başta sağlık alanı olmak üzere bilgiyi en şeffaf ve doğru şekilde okuyucuyla buluşturmaya gayret ettiğini söyledi.

Sosyal medya fenomenleri Candan kardeşlerin yargılanmasına devam edildi Sosyal medya fenomenleri Candan kardeşlerin yargılanmasına devam edildi

- "ÇokÇocuk aslında çocukların korunmasına yönelik bir iyilik projesi"

Küresel sistemin sıkıntıları ve ortaya çıkan tehlikeli akımlar dolayısıyla çocukları korumak için proje yapmak istediklerine işaret eden Torun, "Öncelikle geleceğimiz çocuklarımız dedik. ÇokÇocuk aslında çocukların korunmasına yönelik bir iyilik projesi. Alanında uzman, daha önce hiç çocuk kitabı yazmamış çok değerli yazarlarımız da bu projeye destek verdi. Bize destek veren yazarlarımız arasında başta Dr. Ümit Aktaş olmak üzere, Mecit Ömür Öztürk, Funda Uçuk Er ve Doç. Dr. Cüneyt Konuralp bizimle olacak. Listemiz uzun. Netleşmeyen yazarlarımız da var. Projemize destek veren yazarlarımız şu anda çalışmalarına başladı." ifadelerini kullandı.

Torun, projenin amaçlarına dair de şunları kaydetti:

"Biz bu projeye 'Yeryüzü İyilik Hareketi' diyoruz. Çocukları doğal olmayan yapay dünyadan uzak tutarak, yeryüzünün güzelliklerinden bağlarını koparmadan yaşamaları, sağlıklı büyümeleri ve her şeyden önce hayal kurabilmelerini istiyoruz. Tam da bu yüzden yola çıktık. Çocukların çocuk kalmalarını istiyoruz. Niyetimiz geleceğimiz olan çocukların, yeryüzünün korunması. Olan bitenlerin farkındayız. Biz her şeye rağmen iyiliğin yayılması için gayretimize devam edeceğiz. Küresel sistemin oyunlarına karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz. Kötülükler artıyor evet ama iyiliği yaymak için mücadelemiz hep devam etmeli. Bu anlamda da Türkiye'deki tüm yazarları, değerli isimleri projemize katkı sağlaması için davet ediyoruz bu yolculuğumuza"

Projede alanında uzman isimler, eğlenceli ve macera dolu kitaplara imza atacak.

Minyatür sanatçısı Gaye Özen'in minyatürleriyle destek verdiği projede ilk olarak, Hayati Sır'ın kaleme aldığı "Kelimelerin Hayalcisi" kitabı çocuklarla buluştu. Eser, çocukların dijitalleşmeden uzak hayal kurmalarını sağlayacak macera dolu bir hikayeyi ele alıyor.

Klinik psikolog Mehmet Teber'in yazdığı "Sanoc" yani Sanal Oyun Canavarı adlı kitap da çocukların sanal oyun bağımlılığından kurtarılması için hazırlandı. Kitap, didaktik olmayan eğlenceli bir dille çocukların sanal oyunlara karşı mücadelelerini anlatıyor.

Kaynak: aa