Genel

"Çocuklar Güvende Ekipleri" ile kırsal bölgelerde yaşayan 31 bin çocuğa ulaşıldı

Yazılı açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2021'den itibaren "Çocuklar Güvende Ekipleri" vasıtasıyla kırsal bölgelerde yaşayan 31 bin çocuğun ihtiyaç duyduğu desteği sağladıklarını duyurdu.

Abone Ol

Haber Merkezi - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, 2021 itibarıyla "Çocuklar Güvende Ekipleri" aracılığıyla kırsal bölgelerde yaşayan 31 bin çocuğun ihtiyaç duyduğu desteği sağladıklarını açıkladı.

Konuya ilişkin yazılı açıklamalarda bulunan Göktaş, ekipler vasıtasıyla 51 ilde kırsal bölgelerdeki çocukların okula devamının sağlanması, sağlıklı gelişimlerinin desteklenmesi, ailelere ihtiyaç duydukları alanda rehberlik yapılması ve kamu hizmetlerine erişimlerinin sağlanması gibi birçok konuda çalışmalar yürüttüklerini ekledi. 

"Çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz"

Öte yandan, çocukların sağlıklı gelişimlerini desteklemek, onları önlenebilir risklerden korumak amacıyla önleyici ve koruyucu hizmetlere ağırlık verdiklerini kaydeden Göktaş, şu ifadeleri kullandı: 

"Koruyucu hizmetler kapsamında çocukların ve ailelerin risk durumuna karşı bilinçlendirilmesi ve güçlendirilmesi için eğitim, sağlık, danışmanlık gibi çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Koruyucu önleyici hizmetler kapsamında sahada çocuk koruma alanında en geniş ve en kolay uygulanan tarama yöntemi olan Çocuklar Güvende Programımızı uyguluyoruz."