Trend Haberler

CNBC- e yayınlarına başlıyor! Tarih belli oldu

2015 tarihinde yayın hayatına son veren CNBC-e kanalı yeniden açılıyor. Kanalın yayına başlama tarihi ve içeriğine dair bilgiler de netlik kazandı.

Abone Ol

2015 yılında yayın haklarının sona ermesi nedeniyle Türkiye'deki yayınlarına son veren ve yerini TLC kanalına bırakan CNBC-e kanalı televizyonlara tekrar dönüyor. Merkezi İstanbul'da olacak CNBC Türkiye, finans, ekonomi ve çeşitli konuları kapsayan günlük en az 10 saatlik canlı yayına yer vereceği ileri sürülüyor. 

İlbak Holding bünyesinde kurulacak olan CNBC-e'nin teknik hazırlıkları sürerken, yeni personel alımları ve planlamalar da hızlı bir şekilde devam ediyor. Kanalın 27 Şubat'ta resmi sosyal medya hesabından yapılan "Yakında" başlığıyla yapılan paylaşımda kanalın dünyanın farklı noktalarındaki CNBC haber merkezlerinden derlenen haberlere de yer vereceği açıklandı. Kanalın sorumlu müdürü ve izleyici temsilcisi olarak da Nimet Burcu Göksüzoğlu ismi yer alıyor. CNBC-e adıyla televizyon kanalının yanında bir radyo da yayına başlayacak. 

2015 yılında kanalın kapanmasının ardından yerine, daha çok yaşam tarzı ve eğlence içerikleri sunan TLC Türkiye geçti. İçerik bakımından TLC'nin CNBC-e'ye benzetilmesine rağmen birçok televizyon izleyicisi içerikleri bakımından CNBC-e kanalının yayın hayatına dönmesini istiyordu.