Dünya

Cinsel saldırıyla suçlanıyordu: Dani Alves'in davası bitti

İspanya'nın Barselona şehrinde eski futbolcu Daniel Alves da Silva'nın bir eğlence merkezinin tuvaletinde bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla süren davası sona erdi. 1 yıldır tutuklu olan Alves'in 12 yıla kadar hapis cezası istenirken, mahkeme kararını ilerleyen günlerde açıklayacak.

Abone Ol

Haber Merkezi - Eski futbolcu Daniel Alves da Silva yani Dani Alves, bir eğlence merkezinin tuvaletinde bir kadına cinsel saldırıyla suçlanmış ve bu nedenle 1 yıldır tutuklu bulunuyordu. Dani Alves, Barselona İl Mahkemesinde görülen ve üç gün süren davanın son gününde ifade verdi. Savcılığın sorularını yanıtlamayı reddeden Alves, sadece avukatının sorularına cevap verdi. Olay gecesi çok alkollü olduğunu söyleyen Alves, kendisini tecavüz ile suçlayan 23 yaşındaki kadınla kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girdiğini söyledi.

İfadesini verdiği sırasında ağlayan Alves, avukatı aracılığıyla beraatını talep etti. Alves ayrıca, buna alternatif olarak 1 yıllık hapis cezası ve 50 bin euro tazminat ödeme teklifinde bulundu. Dava sırasında ifade veren Katalan polisi ise, diskodaki video kayıtlarına göre tecavüz iddialarının doğrulandığını söyledi. Alves tarafından tecavüze uğradığını söyleyen genç kadın ise, "Diskoda ilk gördüğüm ve ona selam verdiğim anda yüzümü tuttu ve beni öptü. Çok yapışkan bir tavrı vardı. Elimi arkadan tutup çekti ve kalçama dokundu" dedi.



Brezilyalı futbolcunun eşi manken Joana Sanz ise, olay gecesinde Alves'in alkollü bir şekilde eve geldiğini ve hemen uyuduğunu söyledi. Alves için savcılık 9 yıl, suçlamayı yapan avukat ise 12 yıl hapis isterken, 150 bin euro da tazminat talep ediliyor. Ayrıca Alves'in cezasını tamamladıktan sonra 10 yıl boyunca adli gözetim altında tutulması ve söz konusu kadının bulunduğu yerlerin en az 1 kilometre uzağında olması yönünde tedbirler alınması talepleri de bulunuyor. Mahkeme ise kararını, ilerleyen günlerde açıklayacak.