Haber Merkezi - "Scream" (Çığlık) serisinin yıldızı olan Meksikalı oyuncu Melissa Barrera, Filistin'e destek mesajı yazmasının ardından "Çığlık 7" filminin kadrosundan kovulmuştu. 33 yaşındaki oyuncu, yaşadıklarının ardından destek görmeye başladı. Filmin oyuncularından Amerikalı oyuncu Jenna Ortega da "Çığlık 7" filminin kadrosundan ayrılmıştı. Ortega'nın, başrolünde olduğu "Wednesday" isimli dizinin 2'nci sezon çekimleri nedeniyle filmden ayrıldığı doğrulandı. Fakat yerel basında, geçmişte Filistin'e destek veren paylaşımları yapan Ortega'nın, Barrera'nın kovulmasına tepki olarak filmden ayrıldığı iddia edildi.

Sanders, İsrail'e silah satışını durduracak tasarıyı sunacak Sanders, İsrail'e silah satışını durduracak tasarıyı sunacak

Scream-6-Melissa-Barrera-and-Jenna-Ortega-Paramount-Pictures

Avrupa Parlamentosu milletvekili Mick Wallace, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Barrera'nın "zulme uğramış Filistinliler hakkında konuşma cesareti gösterdiği için" Spyglass televizyon şirketinin yeni filmi "Çığlık 7"deki rolünden kovulduğunu belirterek "İsrail lobisinin göz korkutma faaliyetleri rezalet" dedi.

Film eleştirmeni Zoe Rose Bryant da X üzerinden, "Ne Melissa Barrera ne de biz susturulacağız." dedi. Stranger Things dizisi oyuncularından Grace Van Dien ise sosyal medya platformu Instagram'dan yaptığı paylaşımda, Barrera'nın söz konusu filmde yer almayacağıyla ilgili bir makaleyi paylaşarak altına, "Hepimiz Spyglass filmlerini boykot ediyoruz, değil mi?" dedi, ancak ardından paylaşımını kaldırdı.

Melissa-Barrera-scream-112123-tout-e7c5b06732504bb7a967f1f1723113fb

Barrera'nın kovulması ve Ortega'nın ayrılmasının ardından yapımcıların film için eski oyuncular Neve Campbell, Courtney Cox ve Patrick Dempsey'i istediği ortaya çıktı. Filmin 2025 yılında vizyona girmesi planlanıyordu, fakat şu an kadronun yeniden şekillenmesi nedeniyle tarihin değişmedi planlanıyor.

Editör: Deniz Ali Tatar