Buğdaylarını satmak için Çorum Ticaret Borsası’na gelen çiftçiler, bu yılki buğday fiyatlarının geçen yıla göre daha düşük olması nedeniyle dert yandı. Çiftçi Satılmış Çağlar, pazartesi günü buğdayın aynısını 9 bin liraya sattığını belirterek, "Buğday aynı evimin önünden doldurup geliyorum. Bugün 7,5 lira çıkıyor buğday. Bir bardak çay 10 lira ama bir kilo buğday ile biz bir bardak çay içemiyoruz" dedi.

ANKA'dan Erkan Karaca'nın haberine göre, çiftçiler, artan tohum ve mazot fiyatlarına rağmen bu yılın buğday fiyatlarının geçen yıla göre daha düşük olduğunu söyledi.

İki sigara grubuna daha zam geldi! İki sigara grubuna daha zam geldi!

"Bu millete yazık"

“Ne bakanları bakıyor, ne il başkanları bakıyor, ne ilçe başkanları" diyen Ali Rıza Çimen ise sözlerini şöyle sürdürdü:

 Bir günden bir güne buraya gelip de bu köylünün hali ne diyen yok. Oy zamanı ne güzel geliyorlar tıpış tıpış geliyorlar. Köylü bir tuvalete 15 liraya gidiyor. Bir bardak çayı 10 liraya içiyor. Buğdayı 7 liradan 7,5 liradan veriyor en fazla. Günah yazık. Parayı da vermiyorlar. 1 gün sonra, 3 gün sonra, 5 gün sonra yazık günah değil mi? Herkesin borcu var, derdi yok. Ben giderken şimdi motoruma mazot alacağım. Cebimde 200 lira param var. 200 lira ne yapar. Soruyorum ben sana hesabına atıyorum diyor. Günah bunlar yazık. Bu millete yazık. Ben 75 yaşındayım arkadaş yazık günah değil mi.” 

Editör: Esin Özdemir