Politika

CHP'nin Rize'deki 'Çay Mitingi' başladı

CHP'nin çay üreticilerinin sorunlarına dikkati çekmek amacıyla Rize’de düzenlediği 'Çay Mitingi' genel başkan Özgür Özel'in katılımı ile başladı.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, çay üreticilerinin sorunlarını gündeme getirmek amacıyla Rize’de 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen olan Çay Mitingi’nde konuştu. Özel siyasette normalleşmeye ilişkin de konuşarak, "Normalleşmek muhalefetin dozunu düşürmek değildir. Normalleşme vatandaşı sorununu görmemek değildir. Haksızlığa susmak değildir" dedi. 

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekillde: 

"Sizin sesinizi duyuracağız"

"Çayda fiyat açıklandığı günden itibaren Rize'de büyük bir moral bozukluğu, umut kırıklığı ve yükselen bir tansiyon var. Biz yerel seçimlerde 'Milletin gündeminde olmayan hiçbir konu, Özgür Özel ve CHP'nin gündeminde olmayacak. Asla kısır çekişmelerle, kimlik siyasetiyle, lüzumsuz kavgalarla meşgul olmayacağız ama milletin gündeminde ne varsa o bizim gündemimizde olacak, onu konuşacağız. Eğer sonuç alamazsak sokaklar bizimdir, meydanlar bizimdir. Sizin sesinizi duyuracağız' demiştik.

Normalleşmeye ilişkin konuştu

Birileri siyasetteki normalleşmeden rahatsızlık duyup eski kavgalı, tartışmalı günleri geri getirmek istiyor ama ben şunu söylüyorum; 'normalleşmek muhalefetin dozunu düşürmek değildir. Normalleşme vatandaşı sorununu görmemek değildir. Haksızlığa susmak değildir. Aksine normalleşme hem müzakere hem de mücadele etmektir. En yapıcı muhalefeti yapmaktır. Gerektiğinde meydanları ve meydanları doldurmaktır. Sesin en gürünü çıkarmaktır."