Genel

CHP'nin "gölge" bakanları harekete geçiyor

Cumhuriyet Halk Partisi, belirlediği gölge kabineyle öne çıkmaya hazırlanıyor. Parti kaynaklarına göre gölge bakanlar mevcut sorunların çözümüyle ilgili kabine üyeleriyle görüşecek.

Abone Ol

Nihal Alp

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel tarafından oluşturulan gölge kabine, öne çıkmaya hazırlanıyor. Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre bu konudaki çalışmalara hız verildi.

Gölge bakanlar kendi konularında parti programı çerçevesinde hazırlanan çözümleri daha yüksek sesle dillendirecekler. Kendi politikalarını halka aktarmaları beklenen Özel'in gölge kabinesinin, yerel seçimle kazanılan başarının getirdiği heyecanı sürdürmesi de hedefleniyor.

Gittikçe yoğunlaşan ve halkta çözüm bekleyen sorunların nasıl çözüleceği her platformda anlatılacak. Ayrıca hemen müdahale edilmesi gereken konularda da daha hızlı hareket edilecek.

Kabine üyeleriyle görüşme 

Gölge bakanların Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nden görüşme talep edecekleri öğrenildi. Gölge bakanlar, görüşme taleplerinin olumlu yanıtlanması halinde, ellerinde çözüm önerileri ile ilgili dosyalarla bakanların kapısını çalacaklar.

Öte yandan CHP'nin çağrısıyla yapılan emekli mitinginde bu çalışmalara başlandığı gözlendi. Mitingde CHP'nin gölge Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Gamze Taşçıer, sorunları ve çözümlerini anlatan ayrıntılı bir konuşma yaptı.

CHP'nin gölge kabinesi:

İçişleri Bakanlığı
Murat Bakan

Adalet Bakanlığı
Gökçe Gökçen 

Sağlık Bakanlığı
Zeliha Şahbaz 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
Aylın Nazlıaka 

Milli Eğitim Bakanlığı
Suat Özcağdaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı
Deniz Yavuzyılmaz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı
Gülşah Deniz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Gamze Tasçıer 

Dışişleri Bakanlığı
İlhan Uzgel 

Gençlik ve Spor Bakanlığı
Sevgi Kılıç

Hazine ve Maliye Bakanlığı
Yalçın Karatepe

Kültür ve Turizm Bakanlığı
Koza Yardımcı

Milli Savunma Bakanlığı
Yankı Bağcıoğlu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Pınar Uzun

Ticaret Bakanlığı
Volkan Demir

Ulaştırma Bakanı
Ulaş Karasu

Tarım Bakanlığı
Erhan Adem