Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Kocaeli Gebze'de düzenlediği 'Geçinemiyoruz Mitingi' başladı. Mitingde iktidara "zam" mesajı veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Meydanlar bizimdir. Güvencesizliğe alışın diyorlar, alışmayacağız" dedi. 

Bartın ve Düzce İdare Mahkemelerinin kurulması kararı Resmi Gazete'de Bartın ve Düzce İdare Mahkemelerinin kurulması kararı Resmi Gazete'de

Miting öncesi CHP'nin sosyal medya hesabından mitinge davet videosu yayınlandı. Videoda AKP'nin ekonomi politikalarının yanı sırada eski Hazine ve Maliye Bakanları Berat Albayrak ile Nureddin Nebati, mevcut bakan Mehmet Şimşek'in açıklamalarına da yer verildi.

Katılımcılar söz aldı

Binlerce kişinin katıldığı mitingde katılımcılar da söz aldı.

Öğrenciler adına konuşan Yusuf Avşar, liseden iki hafta önce mezun olduğunu belirterek, babasının emekli olması gereken yaşta eğitimi için çalışmaya devam ettiğini anlattı.

Avşar, "Evet çalışıyoruz çünkü geçinemiyoruz. Yıllardır parasız eğitim talebinde bulunuyoruz. Bir kitabı nasıl alırız diye düşünmek yerine ne yer ne içeriz diye düşünüyoruz" dedi.

İktidara 'zam' mesajı

Saat 17.30'da Özgür Özel kürsüye çıktı. CHP lideri, yurttaşlara sesleniyor.

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Sesinizi yükselttiniz, hoş geldiniz. Yoksulluğa alışmayı kabul etmeyenler burada. Burada kim varsa tek bir dertleri var: Geçinememek. Hakkımızı almadan durmayacağız. Enflasyon eziyor, zam gelmiyor. Yazıklar olsun böyle düzene. Bu düzen büyük bir yoksulluk, büyük bir boşluk getirmiştir.

Sokaklar, meydanlar bizimdir. Güvencesizliğe alışın diyorlar, alışmayacağız. Refah payını almak emekçinin hakkıdır. Yok öyle işine gelince sabır istemek. Söz veriyorum, emekli maaşı 1 asgari ücret olana kadar durmayacağız. Kademeyi de, stajı da konuşacağız... Hep beraber başaracağız. Herkesin derdini dile getirmeden buradan ayrılmayacağız. Türkiye işçi sınıfı hakkını size bırakmayacak.

Editör: Erva Gün