Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Örgütü, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (ÇAYKUR) uyguladığı çay alım politikasını çay üreticileriyle birlikte Pazar ilçesinde protesto etti. Burada yaptığı konuşmada, iktidarın üreticiden, emekçiden yana değil, sermayeden yana olduğunu belirten, CHP Pazar İlçe Başkanı Ömer Hocaoğlu, “Biz çayda taban fiyatı uygulanmasını istiyoruz, artık bıçak kemiğe dayandı artık yeter üretici diyor ki ‘ya geçim olacak ya seçim olacak" dedi.

ANKA'dan Gençağa Karafazlı'nın haberine göre, CHP Rize İl Örgütü, ÇAYKUR'un uyguladığı kota ve kontenjan uygulamalarına karşı eylemlerine devam ediyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan eylemde açıklama yapan Hocaoğlu, şu ifadeleri kullandı: 

"Bu iktidar üreticiden yana değil, bu iktidar emekçiden yana değil, bu iktidar alın terinden yana değil, bu iktidar sermayeden yana, bu iktidar fabrikatörden yana, bu iktidar kapitalistlerden yana. Biz burada bugün bir basın açıklamasıyla vatandaşımızın üreticilerimizin sesini dile getiriyoruz ve diyoruz ki; çay taban fiyatı uygulansın. Eğer çayda taban fiyatı uygulamasına geçilirse, bütün sorunlar kendiliğinden çözülmüş olur, kontenjan sorunu kalmaz, kota sorunu kalmaz. Yıllarca bağırıyoruz. Bu konuyla ilgili kanun teklifi verildi milletvekillerimiz tarafından. İktidar ve ortakları tarafından reddedildi. Artık bıçak kemiğe dayandı, artık yeter, üretici geçinmek istiyor, üretici geçim istiyor ve 'ya geçim olacak ya seçim olacak başka yolu yok' diyor."

“Yaşananların sorumlusu AKP iktidarı ve Erdoğan”

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz ise çaydaki kota sorununun yıllardır dile getirildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti: 

“Kontenjan sorunu var aynı şekilde kalkmıyor. Çayda açıklanan yaş çay fiyatlarının çay üreticilerinin geçimini sağlamadığını her sene dile getiriyoruz. Ama her sene aynı sorunla karşılaşıyoruz. Bunlar AKP hükümetinin bilinçli politikalarının bir sorunudur. Bugün çay üreticilerinin yaşadığı sorunların temel nedeni AKP iktidarına, saraya dayanıyor. Geçen sene özel sektör, ÇAYKUR’un açıkladığı fiyattan çay aldığı zaman hepimiz gördük ki ne kota sorunu oldu, ne kontenjan sorunu oldu. Çayda taban fiyat uygulamasını getirdiğiniz zaman ne kota sorunu oluyor, ne kontenjan sorunu oluyor. Sorunların büyük bir çoğunluğu çözülüyor. Peki çayda taban fiyat var mı? Bunu hepimizin bilmesi gerekiyor. Çayda taban fiyat uygulaması yok, açıklanan ÇAYKUR’un yaş çay alım fiyatıdır. Bunu bir kere hepimizin kabul edip talebimizi bu noktada yükseltmemiz gerekiyor. Bunu düzeltmediğimiz zaman, yani çayda taban fiyatı uygulamasına geçmediğimiz zaman, sorunlarımız giderek artar, artmaya da devam edecektir.

KARDEMİR 11 maden sahasında ön etüt çalışmalarına başladı KARDEMİR 11 maden sahasında ön etüt çalışmalarına başladı

Editör: Esin Özdemir