Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, ayçiçek yağı, tereyağı, zeytinyağı, şeker ve un fiyatlarında yaşanan artışa dikkat çekerek, "İktidar, bu ekonominin helvasını kavurmak istese, maliyeti yüzde 700’den fazla artmış durumda. İktidar, 208’deki sistem değişikliğinden bu yana uygulanan yanlış ekonomik politikalarla yurttaşın ocağına incir ağacı dikti. Ekonominin cenazesini kaldırdılar ama helvasını kavuramadılar" dedi.

CHP'li Yazgan, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile tüm yetkinin tek kişiye verildiğini, birçok alanda olduğu gibi ekonomide de çöküşün hızlandığını belirtti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Pina'yı kabul etti TBMM Başkanı Kurtulmuş, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Pina'yı kabul etti

"Tek adam anlayışı, halkımızın zor zamanlar geçirmesine neden oldu, olmaya devam ediyor" diyen Yazgan, 2018’den bu yana birçok temel gıda maddesinde dudak uçuklatan fiyat artışları yaşandığını vurguladı. 

Öte yandan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Verginin tabanını genişleteceğiz"  cümlesini hatırlatan Yazgan, şu ifadeleri kullandı: 

"Dakikada binlerce lira harcayan saraydan, itibardan tasarruf yapamayanlar, yurttaşlarımızın cebine göz dikiyor. Bu halktan alacağınız daha ne kaldı? Halihazırda yaşanan krizin sorumlusu emekçiler değil. Bu krizi üreticiler, işçiler, emekçiler yaratmadı. Bu krizin sorumlusu tek adam iktidarı."

Muhabir: Kağan Karacehennem