Ekonomi

CHP'li Yalçın, Bakan Şimşek ile görüştü: Karatepe, görüşmeden 'kırmızı dosya' ile ayrıldı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan sorumlu gölge bakanı Yalçın Karatepe ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlıkta bir araya geldi. 4 saat 20 dakika süren görüşmeden Karatepe'nin 'kırmızı bir dosya' ile ayrılması merak konusu oldu. Öte yandan, görüşmenin ana gündemini ise asgari ücret ve emekli maaşları oluşturdu.

Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) gölge kabinesinde Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ile bir araya geldi. Karatepe'nin görüşmeden kırmızı bir dosya ile ayrılması dikkat çekti.

CHP'li Karatepe'yi Bakan Şimşek ve Bakan Yardımcısı Zekeriya Kaya karşıladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda gerçekleşen görüşme saat 10.00 sularında başladı ve 4 saat 20 dakika boyunca sürdü.

Ana gündem, asgari ücret ve emekli maaşları

Öte yandan, görüşmenin en önemli gündemlerinden biri asgari ücrete temmuz ayında zam yapılması oldu. Emekliler için enflasyon oranına refah payı eklenerek aylıkların artırılması da önemli gündem başlıkları arasındaydı. 

Halihazırda hükümetin çalıştığı vergi reformu paketi için önerilerin yer aldığı bir rapor hazırlayan Karatepe, acil önlem alınması gereken konular olarak nitelendirdiği başlıkları Bakan Şimşek'e sundu.

Son olarak, söz konusu görüşmede tarımsal desteklerin artırılması, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri, Varlık Fonu gibi başlıklar da konuşuldu.