Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, 12 Haziran "Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü" dolayısıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a mektup yazdı. Mektubunda asansöre sıkışarak ölen Ahmet’i hatırlatan Taşcıer, ''İstifa etmek vicdanlı insanlar için bir erdemdir. Vicdanınıza göre hareket etmenizi bekliyoruz'' dedi. 

Son dokuz yılda kaza geçiren çocuk işçi sayısının 50 kat arttığını belirten Taşcıer, bozuk asansöre sıkışarak can veren Ahmet’in, Türkiye'de ucuz işgücü olarak görülen yüzbinlerce sığınmacı çocuktan biri olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulunda muhalefet partilerinin grup önerileri kabul edilmedi TBMM Genel Kurulunda muhalefet partilerinin grup önerileri kabul edilmedi

"Oyun parkında arkadaşlarıyla top oynaması gerekirken, göz göre göre işlenen bir sömürü cinayetine kurban gitti" diyen Taşcıer, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Sayın Bakan, çıtınız çıkmadı. Üstelik cinayetin işlendiği yerde İŞKUR tarafından Mesleki Eğitim Kursları Programı yürütülüyordu. Türkçesi, devlet kendi eliyle çocuk işçi çalıştırıyordu. 14 yaşından küçük çocukların çalıştırılması yasalarımıza göre suçken, İŞKUR başka bir devletin kanunlarına mı tabidir? Kamuoyuna bir açıklama yapmayacak mısınız? Mesleki eğitim adı altında yaşı 14’ten küçük kaç çocuk İŞKUR tarafından çalıştırılıyor Bakan Bey? Neden sır gibi saklıyorsunuz? Ölümün dili, dini, rengi yok. Acı aynı acı. Çocuklar ölüyor Bakan Bey! Çocuklar ucuz işgücü olarak sömürülüyor. Eti sizin, kemiği işverenin olan bu çocukların üzerinden kazanç elde edenlere, hayatlarını çalanlara söyleyecek bir sözünüz yok mu?'' 

Muhabir: Kağan Karacehennem