Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a, Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) 112'nci Uluslararası Çalışma Konferansı’ndaki sözleri nedeniyle eleştirilerde bulundu.

Türkiye-Azerbaycan-Pakistan toplantısında 'küresel barış' vurgusu Türkiye-Azerbaycan-Pakistan toplantısında 'küresel barış' vurgusu

Bakan Işıkhan'ı dinlerken aklına "Turist Ömer Uzayda" filminin geldiğini söyleyen Taşcıer, “Türkiye'yi üçüncü dünya ülkeleriyle aynı klasmana düşüren Sayın Bakanı emekçinin gerçekleriyle yüzleşmeye çağırıyoruz" dedi.

Öte yandan, Bakan Işıkhan'ın ayrı bir dünyada olduğunu kaydeden Taşcıer, şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizdeki keyfiyet, liyakatsizlik, haksız işten çıkarmalar, budanan sendikal haklar, içi boşaltılan toplu iş görüşmeleri ve demokratik rejimi rafa kaldıran KHK rejimi dünyanın gündemindeyken, Çalışma Bakanı'nın ayrı bir dünyada olduğunu görüyoruz. Meğerse emek hayatının karşılaştığı sorunların çözümü için sosyal diyalog geliştirilmiş. Her şey güllük gülistanlıkmış. Örneğin, çocuk işçiliğiyle başarılı mücadele takdir edilmiş. Yani, AKP iktidarları döneminde ölen 907 çocuk işçi hiç doğmamış. Ne mutlu bize ki, ülkemizde genç işsiz sayımız düşmüş. Anlaşılan o ki, eğitim ve istihdam dışı genç oranında Avrupa'da ilk sırada yer alan ülkemizde her beş gençten biri keyif için işsiz geziyormuş. Mesela çalışma çağındaki her üç kadından biri istihdamda yer almıyor. Ama olsun, kadın istihdamı artmış. 10 bin lira alan emekliler hallerinden mutluymuş. Kemer sıkması beklenen, tasarruf etmesi istenen emekçiler de gelecekten umutluymuş."

Muhabir: Kağan Karacehennem