Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen toprak kaymasına ilişkin sorumluların adalet önüne çıkarılmasını talep etti.

Madeni işleten şirketin insanlığa ve doğaya karşı suç işlediğini kaydeden Sarıgül, sorumluların mutlaka adalet önüne çıkarılması gerektiğine dikkat çekerek, "Bu saatten sonra tedbirler, bilim ve hukuk konuşmalı. Bu olaydaki hukuki sorumlular mutlaka adalet önüne çıkarılmalı" diye konuştu. 

TBMM'de bu konuda araştırma komisyonu kurulmasından duyduğu memnuniyete işaret eden Sarıgül, şunları söyledi: 

"Komisyonun bu konuyu siyaset üstü olarak inceleyeceğine inanıyorum. Kanada firması neden kendi ülkesinde faaliyet yapmazken ülkemizde siyanürle altın arıyor? Uluslararası madencilik firmalarının altın aramasından ülkemizin ne kazandığını ve ne kaybettiğini belirlememiz gerekiyor." 

"İnşallah canlarımıza kavuşmanın mutluluğunu beraber yaşarız"

Toprak kaymasının ardından tüm kamu kurum ve kuruluşlarının dayanışma içerisinde göçük altındaki işçilere ulaşmaya çalıştığını kaydeden Sarıgül, işçilerin hayatta kalmış olmasını temenni etti. 

Makarna fabrikasındaki patlamada müdür tutuklandı Makarna fabrikasındaki patlamada müdür tutuklandı

"İnşallah canlarımıza ulaşırız, onlara kavuşmanın mutluluğunu beraber yaşarız" diyen Sarıgül, Erzincanlı olduğunu hatırlatarak, memleketinin bu olay nedeniyle yüreğinin yandığını vurguladı. 

CHP'li Sarıgül, yurdun dört bir yanında siyasi parti ayrımı olmaksızın İliç'teki toprak kaymasına ilişkin telefonlar aldığını da ekleyerek, kendisini arayanlara teşekkürlerini iletti. 

Editör: Haber Merkezi