Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Halkın yolu yaptık' dediği hava yolu şirketlerine işaret ederek, "Ne yazık ki cemaat ve tarikatların yolu olmuş durumda. Ballı maaşlar alan, milyonluk maaşlar alarak yöneticiler atanan yandaş yöneticilerine milyon liralık maaş vererek yönetilen THY'ye, bugün baktığımızda cemaatlere, tarikatlara, yandaşa, eşe dosta peşkeş çekildiğini görüyoruz" dedi.

CHP'li Sarı, Türk Hava Yolları'nın (THY) İsmailağa Cemaati'ne ait bir derneğe 4 yılda 524 bin dolarlık bedava bilet verdiği iddiasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Kamuoyunun önüne düşen rakamlar incelendiğinde; 2018'de İsmailağa Cemaati'ne 74 bin dolarlık 2019'da 110 bin dolarlık, 2020'de 160 bin dolarlık, 2021'de 180 bin dolarlık toplam 524 bin dolarlık bilet hibe edildiğini belirten Sarı, "Diğer tarikat, diğer cemaatlere, yandaşa, eşe dosta ne verildi, belli değil. Kimin kargoları ücretsiz taşındı, bunlar belli değil" ifadelerini kullandı. 

"Balıkesir Havaalanı'nı Balıkesir halkının kullanımına kazandıralım"

Öte yandan, Balıkesir Havaalanı'na ilişkin çağrıda bulunan Sarı, şunları kaydetti: 

"'Hava yolu şirketleri kârlı bulmadığı için Balıkesir'den uçak indirip kaldıramıyoruz’ diye açıklama yapmışlardı. Yaklaşık yarım milyar liraya mal olan havaalanımıza bu 5 yıl içerisinde 169 milyondan fazla bir maliyetle masrafı olmuş olmasına rağmen bir uçak indirmeyi başaramayan THY bugün gelinen noktada insanlara ücretsiz bilet dağıtıyor. Biz Balıkesir halkımıza ücretsiz bilet değil, sizlerden hizmet bekliyoruz. Karlılığınıza değil hizmetinize odaklanın istiyoruz. Balıkesir Havaalanı'ndan uçak kaldırarak Balıkesir'deki hemşehrilerime yardımcı olmanızı istiyoruz. Ama sizin aklınızda sadece tarikat ve cemaatler var. Yazıktır, gelin şu yatırımı çürümeye terk etmeyelim. Her yıl personel sayısı artan bakım, onların masraflarıyla her yıl masraf doğuran Balıkesir Havaalanı'nı Balıkesir halkının kullanımına kazandıralım."

Veli Ağbaba: Tayyip ‘ben ekonomistim’ dediğinden beri anamız ağladı Veli Ağbaba: Tayyip ‘ben ekonomistim’ dediğinden beri anamız ağladı

Editör: Esin Özdemir