Selçuk Özdağ: Sizler bu milletin değil, bir grup azınlığın iktidarısınız Selçuk Özdağ: Sizler bu milletin değil, bir grup azınlığın iktidarısınız

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ülkü Sakalar, AK Partili bazı belediye meclis üyelerinin kadın cinayetleriyle ilgili "öldürülen kadınların nevrotik flört ilişkisinin olduğu" ve "öldüren kadar ölenlerin de suçlu olduğu" yönündeki tepki çeken açıklamalarıyla ilgili “Yasalar ancak mantığıyla uyumlu bir hükümet varsa anlamlıdır. Bu zihniyetle, bu yaklaşım tarzıyla AK Parti hangi yasal düzenlemeyi yapmış ya da yapacak olursa olsun kadınlarımız AK Parti iktidarında korumasızdır” dedi.

İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclislerinin bazı AKP'li üyelerinin kadın cinayetleriyle ilgili ‘öldürülen kadınların nevrotik flört ilişkisinin olduğu’ ve ‘öldüren kadar ölenlerin de suçlu olduğu” yönündeki açıklamalarına tepkiler devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ülkü Sakalar, ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kadına yönelik şiddet tam da siyasetin konusudur"

"Siyasete malzeme yapılmasın söylemi son yıllarda iktidar tarafından muhalefetin alanını daraltmak için kullandığı klişelerdendir. Ancak son olaylardan sonra siyasi aktörlerin takındıkları tavırlar göstermiştir ki kadına yönelik şiddet tam da siyasetin konusudur. Yasama organından başlayarak, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile Bakanlığı dahil yürütmenin tüm kurumları bizzat bu sorununun muhataplarıdır. Keza yargı organı yine sorunun çözümünde odak noktası olmak zorundadır. İyi hal indirimleri, ağır tahrik indirimleri gibi uygulamalarla cinayetlere gerekçe yaratarak adeta mağduru suçlayıp suçu meşrulaştıracak kararlar katilleri cesaretlendirmektedir.

"Bu zihniyetle, bu yaklaşım tarzıyla AK Parti hangi yasal düzenlemeyi yapmış ya da yapacak olursa olsun kadınlarımız AK Parti iktidarında korumasızdır"

İBB Meclisi’nde AK Partili bir meclis üyesinin konuşmaları hepimizi derinden üzmüştür. Daha önce de benzerlerini dinlediğimiz bu yaklaşım tarzına göre geçtiğimiz hafta işlenen hunharca cinayetlerin mağdurları da suça ortaktır. Bu bakış açısı göstermektedir ki AK Parti temsilcilerinin yıllardır övündükleri kadınlara yönelik yasal düzenlemelerin (ki önemli bir kısmı AB uyum yasalarıdır) AK Parti iktidarı devam ettikçe hiçbir önemi yoktur. Yasalar ancak mantığıyla uyumlu bir hükümet varsa anlamlıdır. Bu zihniyetle, bu yaklaşım tarzıyla AK Parti hangi yasal düzenlemeyi yapmış ya da yapacak olursa olsun kadınlarımız AK Parti iktidarında korumasızdır."

Editör: Ziya Burak Erol