Politika

CHP'li Şahbaz: Eşit, nitelikli ve ulaşılabilir sağlık sistemini hep birlikte kuracağız

CHP'li Zeliha Aksaz Şahbaz, Birinci Basamak ve Koruyucu Sağlık Hizmetleri Çalıştayı'nda, "Ülkemizde 2003 yılında 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' adı altında başlatılan, sağlık hizmetlerini piyasa koşullarına terk eden neoliberal sağlık politikaları uygulamaya konulmuştur" dedi.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, "Her vatandaşımız için eşit, nitelikli ve ulaşılabilir, sağlık üzerinden tanımlanan sağlık sistemini hep birlikte kuracağız" dedi.

CHP'li Şahbaz, Birinci Basamak ve Koruyucu Sağlık Hizmetleri Çalıştayı'nda sağlık sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"Ülkemizde 2003 yılında 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' adı altında başlatılan, sağlık hizmetlerini piyasa koşullarına terk eden neoliberal sağlık politikaları uygulamaya konulmuştur" diyen Şahbaz, programın açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizde 2003 yılında 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' adı altında başlatılan, sağlık hizmetlerini piyasa koşullarına terk eden neoliberal sağlık politikaları uygulamaya konulmuştur. 'Paran kadar sağlık' değil, her vatandaşımız için eşit, nitelikli ve ulaşılabilir, sağlık üzerinden tanımlanan sağlık sistemini hep birlikte kuracağız. Bu doğrultuda partimizin program kurultayını 7-8 Eylül tarihinde başlatmıştık. Bugün programımızı oluşturmak üzere gerçekleştirdiğimiz çalıştaylarımızın en önemli bölümünde, ikincisinde sağlık sistemimizin en önemli unsur olan Birinci Basamak ve Koruyucu Sağlık Hizmetleri'ni hep birlikte konuşacağız."