Politika

CHP'li Öztunç: "Maraş'ı önce deprem sonra AK Parti vurdu"

TBMM’de Kahramanmaraş Ekinözü Belediye Başkanı Harun Vicdan ile basın toplantısı yapan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş'taki CHP'li belediyelere hizmet verilmediğini belirterek, "CHP'li belediyeler aldı diye mi bunu yapıyorsunuz? 'Tasarruf genelgesi var yapamayız' diyorlar, yolun ve suyun tasarrufu mu olur? Kahramanmaraş deprem bölgesi tek bırakıldı. Maraş'ı önce deprem sonra AK Parti vurdu" dedi.

Abone Ol

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, bugün TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Kahramanmaraş Ekinözü Belediye Başkanı Harun Vicdan da toplantıya katıldı. Öztunç, AKP'den CHP'ye geçen belediyelerde hizmet verilmediğini söyledi.

"Ölen öldüğü ile kaldı, birileri yine paçayı kurtardı"

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depreminde bin 400 kişinin yaşamını yitirdiği Ebrar Sitesi davalarındaki sanıklardan Tevfik Tepebaşı ve Ahmet Doğan'ın tahliye kararını değerlendiren Öztunç, şunları kaydetti;

"İnanılır gibi değil. Belediye yetkilileri zaten hiçbir şekilde suçlu bulunmamıştı. İmar müdürlerine, mühendislere dokunmamışlar birkaç mühendisi almışlardı. Onları da şimdi teker teker tahliye ediyorlar. Ölen öldüğü ile kaldı, birileri yine paçayı kurtardı" 

"Türkiye'nin en büyük üçüncü su havzası Kahramanmaraş'ta evlerde, köylerde su yok"

Depremin üzerinden 595 gün geçmesine rağmen Kahramanmaraş'ta sorunların devam ettiğini söyleyen Öztunç, şöyle konuştu;

"Türkiye'nin en büyük üçüncü su havzası Kahramanmaraş'ta evlerde, köylerde su yok. Büyükşehir Belediyesi'nin de umurunda değil, sorunların bitmesi için çaba harcamıyor. Su faturaları da milleti perişan etmiş durumda. Geçmişe ait faturalar gönderiliyor" 

"Kahramanmaraş deprem bölgesi tek bırakıldı"

Yerel seçimlerde AKP'den CHP'ye geçen Ekinözü Belediyesi'nin cezarlandırıldığını ifade eden Öztunç, şunları söyledi:

"Ekinözü cezalandırılıyor, hiçbir yatırım yapılmıyor. Rezerv alanı ilan edilmesi istendi. Belediye Başkanımız Bakanlığa resmi olarak başvurdu, tık yok. Gelen bilgi rezerv alanı ilan edilmeyecekmiş. Neden? CHP'li olduğu için mi burası... Utanmıyor musunuz, partizanlık yapmaya. Belediye başkanımız köy yollarını asfalt yapacağım diyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuruyor, izin çıkmıyor. Milletin yolundan ne istiyorsunuz. Belediye başkanımız cami projesi için başvurdu, katkı sunmak istiyorum dedi. Vatandaş çadırda ibadetini yapıyor olmaz dedi, hala cevap gelmedi.

Pazarcık ve Elbistan ilçemizde de rezerv alan sıkıntısı var. Rezerv alanına ilişkin karar alınmıyor, esnaf kan ağlıyor çünkü konteynerin içerisinde kaldı.  Elbistan'daki TOKİ konutlarında tuvalet var kapısı yok. Kanalizasyon çekilmemiş su yok. Tayyip Erdoğan hava atmayı biliyorsunuz, Murat Kurum haftada bir gün Kahramanmaraş'a gidiyorsun, nerede kardeşim iki yıl oldu vatandaş perişanlık içerisinde. Ev yok, su yok. CHP'li belediyeler aldı diye mi bunu yapıyorsunuz? 'Tasarruf genelgesi var yapamayız' diyorlar, yolun ve suyun tasarrufu mu olur? Kahramanmaraş deprem bölgesi tek bırakıldı. Maraş'ı önce deprem sonra AK Parti vurdu, Murat Kurum, Tayyip Erdoğan vurdu."