Politika

CHP'li Özçağdaş ve sendika temsilcileri MEB binası önünde: "Sayın Bakan'a çağrıda bulunuyorum, buyursun gelsin"

CHP'li Suat Özçağdaş, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen üyelerinin de katılımıyla depreme dayanıksız olduğu ifade edilen Çankaya İlçe Milli Eğitim Bakanlığı binasının önünde basın açıklaması yaptı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e seslenen Özçağdaş, "Sayın Bakan'a çağrıda bulunuyorum. Buyursun gelsin, burada bir milli eğitim müdürlüğü olur mu baksın" dedi.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen üyelerinin de katılımıyla depreme dayanıksız olduğu kaydedilen Çankaya İlçe Milli Eğitim Bakanlığı binasının önünde basın açıklaması yaptı. Özçağdaş, burada yaptığı konuşmada, "Sayın Bakan'a çağrıda bulunuyorum. Buyursun gelsin, burada bir milli eğitim müdürlüğü olur mu baksın. Burada canlardan bahsediyoruz. Bu ülke bir deprem ülkesi. Bu ülkede bir deprem daha olsa, bu 200 arkadaşımız burada çalışıyor olsa, sonra ne diyeceğiz?" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, binanın depreme dayanıksız ve çalışma koşullarının yetersiz olduğunu belirten Özçağdaş,“Türkiye’nin bitkisine, ağacına, gölüne, hayvanına saygı duymayan iktidarın doğal olarak çalışanlarına da insanlarına da saygı duyduğu söylenemez” dedi.

“Engelli bir vatandaş buraya gelse, yukarı çıkamaz"

Binanın güvenli olmadığını söyleyen Özçağdaş, sorunları şöyle sıraladı:

"Bu bina başka bir kamu kurumu tarafından güvensiz olduğu için boşaltılmış. Temelinde problem var. İkincisi de çalışmaya müsait değil. Yangın merdivenleri kapalı, odalar uygun değil. 200 kişi buraya sokulmuş, asansörleri yok. Dolayısıyla engelli bir vatandaş buraya gelse yukarı çıkamaz. Onlarca sorun var burada. Arkadaşlarımız 24 Ocak’ta açıklama yaptı. 9 Şubat’ta bir soru önergesi verdim Sayın Bakan'a. Bu binanın durumu nedir, diye sordum. 25 madde cevap geldi. Dediler ki, ‘Biz bu binayı iş sağlığı ve güvenliği birimlerimize denetlettik.' Sonrası yok. Peki sonra ne yaptınız? Hala buradayız.”