Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2024 bütçesinin, "tarımda üretimden uzaklaşmayı öncelediğini" iddia etti. 

Dün TBMM Genel Kurulu'nda, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçesinin kabul edildiğini hatırlatan Sarıbal, bütçede, çiftçileri desteklemeye yönelik 91 milyar lira ayrıldığını kaydederek, bu tutarın yetersiz olduğu görüşünü savundu.

Bununla birlikte, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın "Türkiye'nin tarımda ihracatçı ülke olduğunu" sözlerine işaret eden Sarıbal, "Tarımda kesinlikle ithalatçı ülkeyiz" diye belirtti. 

Sarıbal, Türkiye'de ise son 40 aydır gıda enflasyonunun genel enflasyonun üzerinde olduğunu aktararak, "Madem çiftçiyi çok iyi desteklediniz, madem yeterli kaynağı ayırdınız, o zaman neden bu ülkenin tüketicisi perişan?" diye sordu.

Muğla açıklarında sürüklenen bottaki 35 düzensiz göçmen kurtarıldı Muğla açıklarında sürüklenen bottaki 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Editör: Esin Özdemir