CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, kamuda tasarruf tedbirleri adı altında yerel basının ilan ve reklam gelirlerinin azaltılmasını, "Yerel basını yok etme, susturma hamlesi taşıyan bu anlayışı kabul etmiyoruz. Gazeteden, haberden tasarruf olmaz" sözleriyle eleştirdi.

Pandemiden bu yana süregelen ekonomik krizin yerel basın üzerindeki olumsuz etkilerini işaret eden Kış, kamuda yürürlüğe giren Tasarruf Genelgesi'nin yerel basının hayatta kalma mücadelesini daha da zorlaştırdığını belirtti. Kış, "Tasarruf paketindeki kısıtlamalar, yerel basının hayatta kalma mücadelesini daha da zorlaştıracak, hatta birçoğunun kapısına kilit vurmasına neden olacaktır" sözlerini kullandı.

Kış, yerel basının ana gelir kaynağının abone satışları, reklamlar ve resmi ilanlar olduğunu anımsatarak, Mersin başta olmak üzere birçok şehirde zor şartlar altında görev yapan yerel basının yok olmasına ve basın emekçilerinin işsiz kalmasına seyirci kalmayacaklarını vurguladı.

"Yerel basın demokrasinin önemli bir unsuru"

Kış, açıklamasında şu sözlere yer verdi: "Demokrasiye, halkın haber alma özgürlüğüne karşı olan, yerel basını susturma, yok etme anlayışı taşıyan bu yanlış karardan derhal vazgeçilmelidir. Çünkü gazeteden, haberden tasarruf olmaz."

CHP'li Gürer'den Bakan Yumaklı'ya tepki: Üretici tüccarın eline bırakıldı CHP'li Gürer'den Bakan Yumaklı'ya tepki: Üretici tüccarın eline bırakıldı

Yerel basının demokrasinin önemli bir unsuru olduğuna dikkat çeken Kış, bu tür kısıtlamaların halkın haber alma özgürlüğünü de tehdit ettiğini ifade etti.

Muhabir: Ziya Burak Erol