Politika

CHP’li Kaya: Sanal kumar, gençlerimizi hedef alıyor

CHP'li Aykut Kaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, sanal kumarın toplum ve gençler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Aykut Kaya, sanal kumarın toplum ve gençler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.

”Son yıllarda sanal kumarın hızla yayılması ve gençlerimizi hedef alması endişe verici bir noktaya ulaşmıştır” diyen Kaya, kumar bağımlılığının terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle de yakından bağlantılı olduğunu vurguladı.

CHP'li Kaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, şunları söyledi: 

"Son yıllarda sanal kumarın hızla yayılması ve gençlerimizi hedef alması endişe verici bir noktaya ulaşmıştır. Mevcut yasal düzenlemeler yalnızca kumar oynanması için yer sağlama eylemini suç sayarken kumar oynamayı idari para cezasıyla sınırlı tutmaktadır. Geçtiğimiz sene Türkiye'de 160 bine yakın yasa dışı kumar ve bahis sitesi kapatılmıştır; bu sayı durumun vahametini ortaya koymaktadır.

“Yarın çok geç olabilir

Kumar bağımlılığı yalnızca bireysel bir sorun değil, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle de yakından bağlantılıdır. Elde edilen yasa dışı gelirlerin kara para aklama, terör ve diğer suç faaliyetlerini finanse etmede kullanıldığını da unutmamak gerek. Hangi kanalla olursa olsun merak edip bu batağa giren vatandaşlarımız paralarını kaybediyor, borçlanmaya başlıyorlar, zararı telafi etmeye çalıştıkça da daha da derinine batıyorlar; süreç ne yazık ki intihara kadar varabiliyor. Eğer bugün önlem almazsak yarın çok geç olabilir. Gençlerimizi bu karanlığa teslim etmeyelim."