Dervişoğlu: Adalete, güvenliğe ve huzura hasret bırakıldık Dervişoğlu: Adalete, güvenliğe ve huzura hasret bırakıldık

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHPHazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ile saat 10.00’da bakanlıkta bir araya geldi.

CHP'li Karatepe'yi Bakan Şimşek karşıladı.

CHP heyeti, halihazırda hükümetin çalıştığı vergi reformu paketi için önerilerin yer aldığı bir rapor hazırladı. CHP’li kurmaylar ayrıca acil önlem alınması gereken konular olarak nitelendirdiği başlıkları da Hazine ve Maliye Bakanı’na sunacak.

CHP’li Yalçın Karatepe, temmuz itibarıyla asgari ücrete en az enflasyon farkı kadar zam yapılması talebini dile getirecek.

Bununla birlikte, emekliler için de enflasyon oranına refah payı eklenerek aylıkların yükseltilmesi önerisi masada yer alan önemli gündem başlıklarından olacak.

Söz konusu görüşmede ayrıca tarımsal desteklerin artırılması, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri, Varlık Fonu gibi başlıklar da CHP’li kurmaylar tarafından gündeme getirilecek.

Bakan Şimşek’in CHP heyeti ile görüşme kararı, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel’in CHP Genel Merkezi’nde yaptığı görüşmede alınmıştı. 

Editör: Esin Özdemir