Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, paylaştığı bir video mesajda  paylaştığı video mesajda, ocak ayının ortasına gelinmesine rağmen emeklilerin maaş artışına yönelik bilgisi olmadığını kaydetti. Karatepe, "Emekli aylıklarının ne kadar olacağının belirlenmesi için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalı, emeklilerin karşı karşıya kaldığı mağduriyet bir an önce ortadan kaldırılmalıdır" dedi.  

Rusya’nın başkenti Moskova’da Türk bulgurunun tanıtımı yapıldı Rusya’nın başkenti Moskova’da Türk bulgurunun tanıtımı yapıldı

Ayrıca, iktidar tarafından henüz bir adım atılmadığına dikkat çeken Karatepe, "Eğer bir düzenleme yapılmazsa sadece 2023 yılının son 6 ayında ortaya çıkan yüzde 37,6'lık artış Bağkur ve SSK emeklilerinin aylıklarına yansıtılacak. Buradan ortaya çıkacak ücretin yetersiz olacağını biliyoruz" diye belirtti.

Yasal düzenlemelerin önemine işaret eden Karatepe, "Emekli aylıklarının ne kadar olacağının belirlenmesi için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalı ve hayatın çok pahalı olduğu bu dönemde emeklilerin karşı karşıya kaldığı mağduriyet bir an önce ortadan kaldırılmalıdır" dedi. 

Editör: Haber Merkezi