Politika

CHP'li Karasu’dan YHT uyarısı: Bir felaket yaşanırsa, iki elim yakanızda olur

CHP'li Ulaş Karasu, Sivas-İstanbul arası Yüksek Hızlı Tren(YHT) hattında yaşanan güvenlik sorunlarına ilişkin yaptığı açıklamada,“Bir kez daha uyarıyorum, gelin hattın tamamını bir kez daha bilimin ışığında yeniden inceleyelim, alınacak önlemleri belirleyelim. Allah korusun, bir felaket yaşanması halinde iki elim yakanızda olacaktır, bilesiniz” ifadelerini kullandı.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Sivas-İstanbul arası Yüksek Hızlı Tren(YHT) hattında yaşanan güvenlik sorunlarına dikkat çekti. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Karasu, “Bir kez daha uyarıyorum, gelin hattın tamamını bir kez daha bilimin ışığında yeniden inceleyelim, alınacak önlemleri belirleyelim. Allah korusun, bir felaket yaşanması halinde iki elim yakanızda olacaktır, bilesiniz” dedi. 

Öte yandan, önlem alınması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nı ve Meclis’i göreve davet eden Karasu, “6 yılda biteceği açıklanan, 15 yılda bitirilemeyen, ancak son genel seçim öncesinde şovla hizmete alınan Yüksek Hızlı Tren (YHT) Ankara-Sivas hattında gecikmeler yaşanıyor, vatandaşlar mağdur oluyor” ifadelerini kullandı.

Sivaslı vatandaşların beklediği YHT’nin, son genel seçim öncesinde 26 Nisan 2023'de hizmete alındığını ve seferlerin başladığını, mayıs ayında da ilk İstanbul seferlerinin gerçekleştirildiğini anımsatarak, hattın hizmete alınmasının üzerinden geçen 14 ayda, iki kez arızalandığını kaydetti. 

“Sorumluluk TCDD’nin üzerinden atılmaya çalışıldı”

Kazalarda can kaybı olmadığına ancak gecikmeler yaşandığına değinen Karasu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Bu kazalarda can kaybı olmadı, ancak normal şartlarda 2 saat 35 dakika süren YHT seferlerinde, bu kez gecikmeler yaşanmaya başlandı. Yaklaşık 90 dakika süren gecikmeyle hızlı tren seferleri 4 saati de aşmaya başladı. Hattın tadilatta olduğu bildirilirken, TCDD taşımacılık vatandaşları bilgilendirmek adına bir whatsapp hattı kurdu. Bu hat üzerinden gecikmelerin neden kaynaklandığı sorusuna verilen bilgide, gecikmelerin sorumluluğu TCDD’nin üzerinden atılmaya çalışıldı.”